zaterdag 15 mei 2021
24.4 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vaste covid-19-toelage voor ziekenhuispersoneel

lees ook ...

Lijnbuschauffeurs tillen niet zwaar aan coronaregels

Passagiers klagen dat de bussen vaak te vol zijn. De chauffeurs letten nauwelijks op naleving en handhaving  van de covid-19 regels in de bussen. Het houden van deze regels in het openbaar vervoer bli...

De personeelsbonden van de overheidsziekenhuizen vinden een covid-19 toelage voor het personeel nodig. Lloyd Pool onderstreept dat het niet om een éénmalige covid-19 toelage gaat. Het schrijven daarover is al door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid doorgeleid naar zijn collega Armand Achaibersing van Financiën  en Planning.

De financiële situatie van het zorgpersoneel wordt beinvloed door de omstandigheden die ontstaan zijn door de pandemie. Zij hebben hierdoor extra uitgaven. De verzorgenden krijgen al een toelage, maar dit toelage is bedoeld voor het totaal personeel, ongeacht de functie. Pool weet dat niet alleen de zorgsector de schokken voelt, van de covid-19- situatie. Zij die aan het bed van de zieke mens staan, moeten functioneren met een tekort aan werkmateriaal.

“Dagelijks moeten de mensen zich zorgen maken over hoe ze gaan werken en moeten ze toveren om de cliënten te helpen”, volgens de vakbondsman. De extra druk is ook ontstaan, door een tekort aan personeel. Het bedrag van de toelage is nog niet besproken. Wel staat  vast voor de vakbondsman dat er een toelage moet komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaste covid-19-toelage voor ziekenhuispersoneel