zaterdag 30 september 2023
26.6 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vaste commissie AWJ van DNA bezoekt FAI

lees ook ...

Ambtenarenopleiding feestelijk afgesloten

Op maandag 25 september werd in het Mata Gauri gebouw de ambtenarenopleidingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) voor het cursusjaar 2022-2023 feestelijk afgerond. Na het doorstaan van ...

De leden van de vaste commissie voor Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken(AWJ) van de Nationale Assemblee(DNA) hebben op woensdag 14 juni 2023 een werkbezoek gebracht aan het staatsbedrijf Food and Agricultural Industries (FAI) te Jarikaba.

Het doel van dit bezoek is om meer inzicht te krijgen in de werkprocessen en om na te gaan hoe de commissie kan bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. De commissie brengt regelmatig werkbezoeken aan staatsbedrijven, om de regering aandacht te vragen voor de uitdagingen, vooral voor zaken regarderende het werkterrein van de commissie.

Tijdens dit werkbezoek heeft de directie van FAI een presentatie gehouden over de positie van het bedrijf. Besproken zijn de standaard en marktoegang van het bedrijf, de productie Parameters FAI 2022-23, HRM personeelsverloop en toekomstplannen.

Verder heeft de directie de onderstaande aandachtspunten aan de commissie voorgelegd, namelijk dat aantrekken van werknemers moeilijk gaat; met betrekking tot het Ouderschapsverlof moet een percentage van het loon afgedragen worden aan het fonds en de organisatie vergrijst.

De presentatie werd verzorgd door Permila Bissumbhar (Algemeen directeur). Zij werd ondersteund door Nitesh Ramlakhan ( Productie directeur), Shiewa Nanhoe (Agro & Res directeur) en Soenita Badloe (HRM). Aan het eind van dit werkbezoek kreeg de commissie van het directieteam een rondleiding in het bedrijf.

De commissie bestaat uit de leden: Harriët Ramdien(voorzitter), Ramon Koedemoesoe, drs. Soewarto Moestadja,  mr. Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Joan wielzen en Radjendrekoemar Debie MSc. Wilsientje van Emden nam als toehoorder van de commissie deel aan het werkbezoek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaste commissie AWJ van DNA bezoekt FAI