woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vandaag Wereld Meteriologische dag

lees ook ...

Demonstranten gooien eieren naar veiligheidsdiensten; tolera...

Bij de protestactie van dinsdag vóór het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is de tolerantiegrens van de veiligheidsdiensten overschreden. Ze werden bekogeld met eieren. Het is de politie en over...

Vandaag 23 maart is de dag dat er jaarlijks stilgestaan wordt bij weer en klimaat en bij de zeeën die hierbij een belangrijke rol vervullen.  De oceaan beslaat ongeveer 70 procent van het aardoppervlak. Het heeft een belangrijke invloed op weer en klimaat in de wereld en speelt ook een belangrijke rol bij klimaatsverandering. De oceaan speelt een grote rol in de wereldeconomie. Meer dan 90 procent van de wereldhandel is afhankelijk van de oceaan en 40 procent van de mensheid die binnen 100 km van de kust leeft, ondersteunt deze handel.

Door de toenemende gevolgen van klimaatsverandering is het belangrijk dat oceaan observaties, onderzoekingen en het verlenen van diensten gecontinueerd worden. De Wereld Meteorologische Organisatie(WMO) is deel van de Verenigde Naties en heeft klimaat, Weer en Water in de portefeuille. Het doel van de WMO is om de mens weer in balans te brengen in de relatie met weer, zee en klimaat. De jaarlijkse terug kerende Wereld Meteorologische Dag heeft voor 2021 het thema: Weer,Zee en Klimaat.

2021 markeert ook het beginjaar van de Verenigde Naties voor ´Ocean Science for Sustainable Development´ (Oceaan Wetenschap voor duurzame Ontwikkeling’) (2021-2030). Gedurende deze periode zullen er inspanningen gepleegd worden voor Oceanografie als wetenschap voor duurzame ontwikkeling doeleinden.

De wetenschap die vrijkomt met deze onderzoekingen zal ons als mens helpen om onze weerbaarheid te vergroten tegen de gevolgen van klimaatsverandering. Het zal ons verder helpen om onze capaciteit te vergroten, om de risico’s op rampen te verkleinen en ons leven en eigendommen veilig te stellen en ook voor het in stand houden van onze economie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVandaag Wereld Meteriologische dag