zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4
(2)

Vandaag vonniswijzing strafzaak Centrale Bank misdaden

lees ook ...

Brunswijk verzekert voedseldistributie aan 50 dorpen in Suri...

Ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de recente langdurige droogte in Suriname, blijft de voedseldistributie naar dorpen in het binnenland onverminderd doorgaan. Waarnemend president Ronnie Brunswi...

Vandaag wordt vonnis gewezen in de strafzaken van 2019/2020 tegen Centrale Bank fraude verdachten Faranaaz Hausil: Directeur Legal Compliance and International Affairs van de Centrale Bank, Ginmardo Kromosoeto, Directeur SPSB, Robert van Trikt, Governor van de Centrale Bank, Ashween Angnoe, managing partner bij het bedrijf Orion assurance and advisory van Robert van Trikt.

Een van de hoofdverdachten, Gillmore Hoefdraad, voormalige Governor van de Centrale Bank en daarna minister van Financien, is in zijn afwezigheid  eerder 12 jaar celstraf toegewezen, omdat hij gevlucht is,

De zaakstond vorig jaar op de rol, maar werd door onbekende redenen verschoven tot dit jaar. Tegen Van Trikt werd een gevangenisstraf van 10 jaar geëist. De vervolging eiste naast de celstraf een geldboete van SRD 500.000 of 18 maanden hechtenis.

Angnoe en Kromosoetoe hoorden een strafeis van 05 jaar tegen zich en een geldboete van SRD 150.000 of 12 maanden hechtenis. Het Openbaar Ministerie eiste tegen Hausil een straf van 04 jaar, een geldboete van SRD 100.000 of 10 maanden hechtenis.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVandaag vonniswijzing strafzaak Centrale Bank misdaden