maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vandaag stortwerkzaamheden nieuwe drinkwater installatie te Commewijne

lees ook ...

ZON thuiszorg in Marowijne dreigt te sluiten

Bejaardenverzorgsters van Zon Thuiszorg Marowijne, hebben het werk uit ontevredenheid neergelegd. Het is al geruime tijd zo, dat er onregelmatigheden plaatsvinden binnen het tehuis ten aanzien van de ...

Vandaag is het startsein gegeven voor het storten van een platform ten behoeve van een nieuwe drinkwaterinstallatie en aanleg van de bijbehorende distributie leidingen in Commewijne. februari 2020 is de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) gestart met de bouw van een waterproductiecentrum te La Liberte in Commewijne. Deze faciliteit zal een productiecapaciteit hebben van 500 kubieke meter per uur. Hiermee hoopt men de burgers van Commewijne dagelijks 1 maal 24 uur van schoon drinkwater te voorzien. Aldus districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab op 6 maart 2021, bij de aanvang van de stortwerkzaamheden van dit project in Commewijne.

“De waterproblematiek zal tot het verleden behoren. Een lang gekoesterde droom van burgers in het district zal met deze faciliteit in vervulling gaan”, aldus de burgervader. De DC drukte de bewoners en bezoekers van Commewijne op het hart om op een verantwoorde wijze om te gaan met het water. “Omdat de transportkosten voor water heel erg hoog zijn, moeten sommige bewoners in het district genoegen nemen met regen en putwater.” Met de aanleg van dit centrum zal een deel van hun problemen opgelost zijn.

President Chandrikapersad Santokhi zegt vanaf de verkiezingscampagne aangehoord te hebben dat de waterproblematiek in Commewijne dringend aangepakt moet worden. Hij heeft zich sinds toen klaargemaakt  voor de aanpak van dit vraagstuk.

SWM-directeur Marlon Oosterling juicht het toe dat het oplossen van de waterproblematiek hoge prioriteit bij de president geniet. Hij zegt invulling te zullen geven aan de instructie van de president om het project binnen 6 maanden op te leveren. In totaal zal er 125 kilometer aan buizen van gigantische diameter aangelegd worden. “Ik weet niet hoe, maar het moet gebeuren.” De directeur geeft verder aan dat er machines zijn aangeschaft om de werkzaamheden uit te voeren, maar het afgelopen jaar heeft het project veel stagnatie ondervonden als gevolg van de COVID-19-situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVandaag stortwerkzaamheden nieuwe drinkwater installatie te Commewijne