woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vandaag gezamenlijke vergadering tientallen bonden in CLO-gebouw

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

Vandaag wordt er een groot aantal samenwerkende bonden verwacht in het CLO-hoofdkwartier. De verhoogde BTW zal onderwerp zijn van de gezamenlijke vergadering. Bonden van onder andere de politie, douane, ziekenhuizen, onderwijs (zonder de BvL/ALS), Openbare Werken en Defensie, zullen met hun leden deelnemen aan de vergadering volgens Dayanand Dwarka van de vakcentrale C-47. Als gevolg hiervan is de dienstverlening in bepaalde sectoren vanaf 10 uur niet gegarandeerd.

“We hebben er alles aan gedaan om de onrechtvaardigheden in de nieuwe BTW-wet terug te draaien. Wij willen herstel. Wij willen dat in afwachting daarvan de BTW-verhoging op brandstof van 5 naar 10 procent wordt teruggedraaid. En de BTW die er niet was en nu wel deel uitmaakt van de gewijzigde BTW wet -BTW op nutsvoorzieningen, op kookgas, stroom, water- moet worden teruggedraaid. Dan is er ruimte en rust om verder te werken aan het rechtvaardiger maken van deze wet. Dat is die eis. That’s it!”. Zo meldt Dwarka.

Bonden zijn al weken in gesprek met de regering over de gewijzigde BTW-wet. Het aantal bonden is gegroeid. Vanaf het afgelopen weekend tot en met dinsdag zijn leden van bonden geïnformeerd en gemobiliseerd. Een oproep is gedaan om een gezamenlijke vergadering bij te wonen in het CLO-gebouw aan de Gemenelandsweg.

“Het wordt een hele grote vergadering. Het komt erop neer dat door zij die meedoen -bedrijven, kantoren, bonden van de overheid- na 10 uur de dienstverlening niet meer is gegarandeerd is. Ik weet niet welke voorzieningen er getroffen zijn, maar al die lidbonden komen in vergadering, gezamenlijk op 1 locatie. Dat is het model. Op die vergadering zullen besluiten worden genomen over het na traject van de actie.”

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVandaag gezamenlijke vergadering tientallen bonden in CLO-gebouw