maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vandaag COVID-19-vaccinatie frontliniemedewerkers Suriname

lees ook ...

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergaderin...

De eerste groep frontliniemedewerkers wordt over enkele uren gevaccineerd tegen het COVID-19-virus, zegt gezondheidsminister Amar Ramadhin. Volgens minister Ramadhin heeft de samenleving sedert maart 2020 alles gedaan om zichzelf te beschermen. Het opzetten van een mond- en neuskap, handhygiëne en het houden van de sociale afstand zijn daar enkele voorbeelden van. Suriname heeft twee besmettingsgolven moeten doorstaan en de burgers beseffen welke effecten elke golf heeft gehad op het leven van alledag.

Na beide golven is het belangrijk te beseffen hoe belangrijk het is om ons te houden aan de preventieve maatregelen. Volgens Ramadhin komt er meer bescherming.”Wij hebben onze Surinaamse samenleving zoals het internationaal gangbaar is, ingedeeld in een aantal categorieën,” zegt de bewindsman.

Hij benadrukte dat elke categorie eerst afgewerkt zal worden alvorens de volgende groep in aanmerking komt voor de vaccinatie. Er wordt eerst een aanvang gemaakt met de frontliners en wel de gezondheidswerkers die volgens de minister aan het bed staan van de Covid-patiënten, aangezien zij momenteel het grootste risico lopen besmet te raken met het virus.

Daarna zal middels een grootscheepse voorlichtingscampagne getracht worden elke Surinamer te bereiken. De minister vraagt dat een ieder zich nationaal opstelt. Indien er bezwaren zijn, roept hij ze op dat bespreekbaar te maken met de leiding van hun ziekenhuis en met de vaccinatiecommissie. Het ministerie van Volksgezondheid is bereid in te gaan op alle mogelijke bezorgdheden. De overheid zal er alles aan doen om door te gaan met het traject door meer vaccins binnen te halen, die goedgekeurd zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De eerste inenting vindt in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVandaag COVID-19-vaccinatie frontliniemedewerkers Suriname