Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vanaf vandaag krijgen maximaal 300 personen hulp bij COVID-19 Center in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 19 At 22.33.54

Maximaal 300 personen kunnen vanaf vandaag woensdag 20 mei rekenen op hulp bij het COVID-19 Center in Suriname. Er is gebleken dat de COVID-19 veiligheidsregels niet voldoende in acht worden genomen. Dit, vanwege de honderden mensen die zich steeds opgeven voor een financiële steun vanuit het COVID noodfonds, die eerder deze maand door de minister van Financiën is bekend gemaakt.

De registratie is in volle gang. Personen die als gevolg van de COVID-19 een verminderd inkomen hebben, komen in aanmerking hiervoor. Het ministerie van Arbeid heeft eneke voorwaarden gepresenteerd waaraan de personen moeten voldoen.

Personen of categorieën personen die in aanmerking komen voor de werklozen uitkering zijn:

–  Personen die vanwege de COVID-19 maatregelen zijn ontslagen door hun werkgever: SRD 1500,= per persoon, na goedkeuring;

–  Personen die vanwege de COVID-19 maatregelen geen/minder werk en inkomsten hebben hun huidige baan: SRD 1500,= per persoon, na goedkeuring;

–  Personen die aantoonbaar inkomstenproblemen hebben als gevolg van COVID-19: SRD 1500,= per persoon, na goedkeuring;

– Personen waar vanwege COVID-19 maatregelen het bedrijf waar zij werkzaam zijn is gesloten of gedeeltelijk is gesloten en de omzet van de onderneming aanzienlijk is gedaald: Bedrijfslening tegen zachte voorwaarden of SRD 1500,= per persoon.

Aanvraag geschiedt door het volgende te overleggen:

– ID, inclusief naam en adres, en ID-nummer (origineel en copy)

– Contract of contract beëindiging

– Bewijs van inschrijving en/of registratie van bedrijf/onderneming (origineel en copy)

  • Bewijs van uitkering(en) die reeds ontvangen wordt (worden)

Ook is er aangegeven dat een ieder die ter plekke aanwezig zal zijn, zich dient te houden aan de COVID-19 regels.- Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

President Bouterse: “Met de verkiezing wordt een periode afgesloten en een nieuwe ingeluid”

Geplaatst

op

President Bouterse Stemt

President Desi Bouterse heeft vanmorgen rond 07.20 uur samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. De regeringsleider sprak van een heel belangrijk voor ons allen en voor Suriname.

“Omdat het een periode afsluit en een periode gaat inluiden waarin het volk zijn soevereine wil tot uiting brengt,” zei de president, die ook volgens de geldende COVID-19-voorschriften het stembureau betrad en zijn stem uitbracht nadat zijn gegevens waren gecontroleerd, handen ontsmet en de pink met een wattenstaafje met inkt was gekleurd.

Vervolgens kreeg hij twee stembiljetten overhandigd door de voorzitter van het stembureau. De biljetten deponeerde hij na zijn plicht vervuld te hebben in de daarvoor bestemde bussen. First lady Ingrid Bouterse-Waldring volgde dezelfde procedure. Er was veel pers op de been om het moment waarop het presidentiële echtpaar naar de bus ging, vast te leggen. Het was vroeg druk te OS Clevia. Uit gesprekken kwam duidelijk vast te staan dat men heel vroeg de burgerplicht wilde vervullen om vervolgens thuis rustig de uitslag af te wachten. De sfeer bij dit stembureau mag rustig genoemd worden.

Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren,” voegde hij eraan toe. President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken.

Lees verder

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen