Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vanaf vandaag extra betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

Geplaatst

op

door

Vanaf vandaag zit de ruimbagage op KLM-vluchten, naar onder andere Suriname, niet meer standaard bij de prijs van een vliegticket inbegrepen. KLM kondigde de maatregel, welke deze week wordt doorgevoerd, oktober vorig jaar al aan. De maatregel wordt deze week doorgevoerd op alle verre vluchten van de luchtvaartmaatschappij.

KLM kondigde eind 2017 al aan te stoppen met hetgratis meevoeren van koffers voor Economy Class-reizigers op vluchten naarCanada en de VS. Oktober vorig jaar werd aangekondigd die maatregel uit tebreiden naar vluchten richting Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied. “Daarmeewil KLM scherper de markt op”, aldus KLM-topman Harm Kreulen.

De KLM biedt vanaf nudrie tarieven aan bij een vliegticket: ‘Light’, ‘Standard’ en ‘Flex’. Bij alledrie de opties is de handbagage inbegrepen (12 kg).

  • Bij het standaard ‘Light’ tarief zit de ruimbagage niet inbegrepen.
  • Bij het ‘Standard’ tarief zit de ruimbagage tot 23 kg wel inbegrepen, maar hiervoor moet extra betaald worden. Bij deze optie kunt u niet annuleren en het aanpassen van uw reisdatum kost 150 euro.
  • Ook bij het ‘Flex’ tarief is de ruimbagage tot 23 kg inclusief. Als u annuleert voor vertrek van uw eerste uitgaande vlucht, kunt u een toeslag krijgen van 200 euro. Bij deze optie betaald u geen wijzigingskosten als u uw reisdatum wilt wijzigen. Ook kan er bij dit tarief van te voren een stoel gekozen worden.

Door de invoering vaneen nieuwe tarievenstructuur, waarbij reizigers de keuze hebben uit een Light,Standard of Flex-ticket, wil KLM beter gaan concurreren met prijsvechters alsLevel en Norwegian.

Bij een Standard- ofFlex-ticket is ruimbagage nog steeds inbegrepen, net als in Business Class envoor Flying Blue-leden met een hoge status, maar reizigers met een Light-ticketmoeten vijftig euro bijbetalen om een koffer in te checken. 

Volgens KLM Nederlandtopman Harm Kreulen kunnen vliegtickets door de aanpassing gemiddeld 10 tot 15procent goedkoper worden. 

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sunil

we betalen al zoveel
hai mi hoi, waarom moeten we meer gaan betalen. KLM dit is toch niet eerlijk voor Surinamers die al jaren teveel hebben betaald. me oma en opa hebben al genoeg betaald. nu moeten wij kinderen nog meer gaan betalen. kom zeg. dan ga ik alleen met me hand tas hoor. de koffer ruimte zal leeg zijnAdvertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X