donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Vanaf september vijf American Airlines-vluchten naar Suriname

lees ook ...

Su echtpaar opgepakt en 18 jaar de cel in – Brunswijk ...

- In Miami een Surinaams echtpaar opgepakt en 18 jaar de cel in - Brunswijk heeft toch maar geen verlof genomen - Centrale Bank Suriname opnieuw voor Nederlandse rechters https://youtu.be/QBp44xC...

American Airlines begint vanaf 9 september met vluchten naar Suriname. Het bedrijf heeft dit schriftelijk aan minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) laten weten. De Amerikaanse vliegmaatschappij wil volgens de bewindsman vijf keer per week naar Suriname vliegen. Minister Jubithana heeft in het parlement van de gelegenheid gebruikgemaakt om enkele berichten te ontkrachten, met name dat de regering Copa Airlines niet langer wilde faciliteren.

Volgens hem had de regering zich principieel opgesteld, omdat Copa Airlines vanaf 13 maart niet teruggekeerd is, om de in Suriname gestrande passagiers, op te halen. Dit kan volgens Jubithana absoluut niet. Er is volgens de minister, twee weken terug, een Zoom-meeting geweest met de directeur in Panama. Hij heeft zijn excuses aangeboden en daarna formeel een brief aan de regering gericht, dat de maatschappij haar vluchten naar Suriname wil hervatten.

De minister is ook kort ingegaan op de situatie bij de SLM. Volgens Jubithana, moeten gelet op de financiële situatie waarmee de national carrier te kampen heeft, de vliegmogelijkheden worden benut, omdat het niet gemakkelijk is voor dit bedrijf.

Jubithana zei verder dat de regering nu bezig is met een gerenommeerd internationaal instituut om het herstelplan van de SLM te screenen en vervolgens cijfermatig te onderbouwen. Aan de hand van de ‘haalbaarheidsstudie’, kan Surinam Airways nieuwe financiers aantrekken. Er worden ook alternatieven bekeken om dit bedrijf op lange termijn deels te privatiseren of volledig te privatiseren, zei de TCT-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf september vijf American Airlines-vluchten naar Suriname