dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vanaf nu veiligheidscontrole op scholen

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

Het Korps Politie Suriname (KPS) is op vrijdag 06 januari begonnen met het controleren en garanderen van de veiligheid op scholen. Een team van buurtmangers en rechercheurs van de afdeling Jeugdzaken heeft same met de politiewoordvoerder, inspecteur van politie 3e klasse, Milton Bisschop de Surinaamse Technische School (STS) II aangedaan.

Vanwege de geringe opkomst van de scholieren hebben er nauwelijks preventie werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Er heeft een spoedoverleg plaatsgevonden tussen de directeur van STS II en zijn team waarbij de problemen werden besproken waarbij de nadruk is gelegd op preventief beleid. Ook de politie gaf enkele adviezen door aan het team van de STS II.

De bedoeling is om de veiligheidscontrole landelijk te houden, waarbij de politie na afstemming met de schoolleiding onaangekondigd scholen zal aandoen. Het is nimmer de intentie om de scholieren onaangenaam te zijn, maar hen bewust te maken over het gebruik van alcohol, drugs en de verschillende vormen van criminaliteit die zich kunnen voordoen in en rondom de scholen.

Wanneer er enige vorm van criminaliteit wordt geconstateerd op een school, moet dit direct worden doorgegeven aan de schoolleiding of de desbetreffende instantie, waardoor het ergste kan worden voorkomen. Ook aan ouders of opvoeders en de scholieren wordt gevraagd hierbij hun medewerking te verlenen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf nu veiligheidscontrole op scholen