woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Vanaf juli rechtstreekse vluchten tussen Miami en Paramaribo

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

American Airlines (AA), een Amerikaanse vliegmaatschappij, begint in juli dit jaar met rechtstreekse vluchten tussen Miami en Paramaribo vice versa. De gesprekken zijn al vergevorderd, zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. Het bedrijf heeft maandag ook bekendgemaakt dat Suriname vanaf deze zomer een van zijn twee nieuwe rechtstreekse internationale verbindingen is. De andere is Tel-Aviv, Israël.

Hoewel de details nog niet helemaal zijn uitgewerkt is het niet uitgesloten dat er meerdere vluchten per week tot wel vijf zullen worden uitgevoerd. AA heeft vorige maand te kennen gegeven op Paramaribo te willen vliegen. Een van de meest belangrijke redenen is de te verwachten ontwikkeling in de offshore olie- en gasindustrie.

Amerikaanse oliemaatschappijen Apache en ExxonMobil hebben grote belangen in de Surinaamse offshore-sector. Beide maatschappijen hebben inmiddels grote olievoorraden voor de Surinaamse kust opgespoord. De verwachting is dat Apache mogelijk al in 2025 de eerste olie naar boven haalt.

De technische formaliteiten met AA moeten nog worden afgehandeld, waarbij ook documenten nog ondertekend moeten worden. Jubithana heeft de president, vicepresident en de Raad van Ministers intussen op de hoogte gesteld van het voornemen van AA.

De SLM vliegt ook rechtstreeks naar Miami. Of de operatie van AA een slag zal zijn voor de SLM, zegt Jubithana dat de national carrier ook haar voordeel ermee kan doen. Het dwingt de SLM om innovatief te zijn, vindt hij. Jubithana verwacht dat de SLM zal inspelen op de nieuwe ontwikkeling.

In de komende periode zullen de technische zaken in orde worden gemaakt. Hierbij is luchtvaartwaakhond Casas ook betrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf juli rechtstreekse vluchten tussen Miami en Paramaribo