Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vanaf 2015 geen jaarverslagen Centrale Bank Suriname

Geplaatst

op

Centrale Bank Van Suriname. Foto Flickr

Vanaf het jaar 2015 heeft de Centrale Bank van Suriname geen jaarverslagen uitgebracht. De reden hiervan was dat de monetaire financiering die tijdens Gillmore Hoefdraad zijn tijd als Governor had plaatsgevonden(2010-2015), in het jaarverslag van 2015 was opgenomen.

Hoefdraad, die intussen Minister van Financiën was geworden, wilde dat er een passage in het jaarverslag opgenomen zou worden die duidelijk maakte dat de monetaire financiering binnen de regels van de bankwet viel. De toen nieuwe Governor van de Centrale Bank, Glenn Gersie weigerde dat te doen omdat de monetaire financiering die had plaatsgevonden tijdens Hoefdraad’s periode als Governor, niet door de Bankwet werd gedekt. Vervolgens werd het jaarverslag op last van hogerhand niet uitgebracht.

Glenn Gersie was President van de Centrale Bank van 2015 tot februari 2019. In februari 2019 werd hij ontslagen door regering Bouterse. Robert-Gray van Trikt trad in zijn plaats aan als Governor en wilde in tegenstelling tot Gersie wel monetair financieren en liet daarnaast ook vele miljoenen verdwijnen. – culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
dinsdag 25 augustus 2020 16:07

Eerlijke mensen werden ontslagen zodat de paarse rioolratten, dieven, konden zitten. Rotzakken

Felix
dinsdag 25 augustus 2020 17:09

Elke regering steelt

Mikel
dinsdag 25 augustus 2020 20:41

Al die boeven opsluiten

Percy
woensdag 26 augustus 2020 11:12

Dat begrijp ik geen jaarverslagen ha ha. Anders zouden er heel vervelende dingen aan het ligt komen, en alles was nog duisternis op dat moment. Gelukkig komen er nu wel dingen aan het licht. Al heel vreemd dat niemand om een jaarverslag vroeg. Wat heeft het Beest Bouterse er een puinhoop van gemaakt. Die man heeft ook geen enkele opleiding en was alleen gericht op stelen waar hij maar kon. Dat zo iemand nog vrij rond loopt is onbegrijpelijk, kan alleen in Suriname. En Boefdraad is ook nog steeds niet boven water. Wat een zielig stellen je mislukkelingen zijn dat.… Lees verder »

Basoeku
zaterdag 29 augustus 2020 22:00

Percy de vereniging van economisten hadden in de periode 2010 – 2015 en daarna regelmatig naar jaarverslagen van de CBvS gevraagd. Maar die kregen ze gewoon niet. Er werd zelfs nooit op hun verzoeken om opheldering gereageerd. Er is toen van verschillende kanten gezegd dat na Bouterses regeertermijn de CBvS helemaal leeg zal zijn gehaald. Maar het werd nog erger. Ook van de in beheer gegeven kasreserves met geld van de andere banken is er geroofd door Bouterse, Hoefdraad en het NDP tuig. Je zegt het goed. Het beest Bouterse is als een achterlijke idioot bezig geweest. Hoefdraad probeerde Glen… Lees verder »

Basoeku
zaterdag 29 augustus 2020 22:02

Nu begrijpt men ook waarom Gersie al zo snel werd ontslagen. Alleen wilde Gersie er daarna niets over vertellen? Waarom? Bang dat Hoefdraad zijn salaris zou stoppen? Gersie was al eerder in aanvaring gekomen met Hoefdraad toen die directeur van de centrale bank was. Gersie kwam toen al erachter dat Hoefdraad regelmatig de bankregels en wetten overtrad. Hoefdraad had Gersie toen (2010 – 2015) ontheven van zijn toenmalige functie en naar huis gestuurd. In 2016 vraagt hij Gersie om bankdirecteur te worden van dezelfde bank waarvan iederéén wist dat het er niet pluis was toen Hoefdraad daar de directeur was.… Lees verder »

Basoeku
zaterdag 29 augustus 2020 22:03

Robert Gray van Trikt (zoon van de mislukking Lilian Ferrier) hielp Hoefdraad wel met zijn frauduleuse praktijken. En zie daar Judas Hoefdraad heeft geld geile Robertje voor alles laten opdraaien.
Hoefdraad beweerd onschuldig te zijn en verschuilt zich achter allerlei niet bestaande wetten, maar is niet mans genoeg om met zijn boevensmoel de PG te vertellen hoe het zit.

Rama
zondag 30 augustus 2020 14:56

De paarse bende is schuldig aan de huidige puinhoop en failliete toestand die overgenomen is geworden door de regering Santokhi en als straf daarvoor verdient de paarse bende het om met wortel en tak uitgeroeid te worden.

Merlet
dinsdag 1 september 2020 13:27

Rama ik hoop dat het oppakken, berechten, opsluiten van het NDP geboefte snel gebeurd. En dat ze worden kaal geplukt en onterecht verkregen percelen, pachtgronden, voertuigen en gebouwen weer aan het land Suriname worden teruggegeven.
Dus ook de overheidsvoertuigen die NDP boeven heel goedkoop zijn overgekocht terwijl zo’n voertuig eigenlijk 20 keer zo duur is.
Nu snel geld besparen kan. Alle onterechte door de NDP/Bouterse gegeven jobs gewoon beëindigen.
In 1 week is dat voor het hele land te doen.Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen