woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3
(2)

Vanaf 15 januari: Entry Fee-voucher verplicht tonen bij incheckbalie in Suriname

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Met ingang van 15 januari wordt er een nieuwe regeling van kracht met betrekking tot de Entry Fee voor toegang tot het Surinaamse grondgebied. Reizigers die Suriname willen betreden, dienen nu hun Entry Fee-voucher te tonen bij de incheckbalie in het land van vertrek. Vanaf deze datum moeten reizigers die verplicht zijn de Entry Fee te betalen, deze voorafgaand aan hun reis naar Suriname voldoen via de onlineapplicatie van VFS Global Suriname.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke regeling, waarbij men bij aankomst in Suriname het betaalbewijs bij de immigratiebalie kon tonen. Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), legt uit waarom deze wijziging is doorgevoerd.

“We hebben gemerkt dat reizigers vaak hun Entry Fee-voucher niet bij zich hadden wanneer ze in Suriname aankwamen en bij de incheckbalie stonden. En je kunt reizigers niet zomaar terugsturen”, verklaarde directeur Truideman.

Voorheen kregen reizigers de gelegenheid om naar Paramaribo te reizen en hun voucher aan te schaffen via het systeem of bij het ministerie van BIBIS, maar dit proces veroorzaakte ongemak. Daarom heeft het ministerie besloten reizigers nu hun Entry Fee-voucher voorafgaand aan hun reis naar Suriname te laten tonen. Directeur Truideman benadrukt dat het geen verplichting is, maar eerder een hulp voor de passagiers.

Truideman legt uit dat de Entry Fee dient als betaalbewijs voor visumvrij bezoek aan Suriname. Het bedrag van US$ 25 of 25 euro is van toepassing op respectievelijk de VS en eurolanden. Deze regeling werd in juli 2022 ingevoerd om het personenverkeer naar Suriname te bevorderen.

Volgens de directeur heeft het effect gehad, met in 2022 al 108.000 mensen die van het systeem gebruikmaakten en een Entry Fee-voucher hebben aangeschaft. Truideman verwacht dat dit aantal aan het eind van het jaar zal stijgen tot 150.000 tot 160.000 mensen.

Het ministerie werkt aan het minimaliseren van hindernissen voor passagiers die naar Suriname reizen en adviseert reizigers om hun reis goed te plannen en de Entry Fee-voucher tijdig aan te schaffen. De voucher is verkrijgbaar via de website van VFS Global Suriname, waar ook toeristenvisa, zakenvisa en toeristenkaarten kunnen worden verkregen.

Voor de Entry Fee zijn minimale gegevens nodig, en de betalingsopties worden momenteel overwogen door het ministerie. De voucher kan tot drie dagen voor vertrek worden aangeschaft, maar moet aanwezig zijn bij de incheckbalie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf 15 januari: Entry Fee-voucher verplicht tonen bij incheckbalie in Suriname