Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vanaf 1 oktober isolatiefaciliteiten van KKF en Residence Inn gesloten

Geplaatst

op

Wanica Ziekenhuis 1024x768

De isolatiefaciliteiten van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en Residence Inn zullen per 1 oktober 2020 sluiten. De opvang van covid- patiënten zal hier niet meer worden gedaan. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica zal voortaan gebruikt om covid- patiënten op te vangen.

Verschillende directies van ziekenhuizen zijn door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Ook het Diaconessenhuis is gestopt met de opvang. Er is ook meegedeeld dat vandaag aanstaande donderdag het ’s Lands Hospitaal ook niet meer gebruikt zal worden voor opvang.

Gisteren heeft president Chan Santhoki aangegeven dat de nieuwe covid- maatregelen zijn aangepast. Ook het luchtruim voor vluchten vanuit Nederland naar Suriname is opengesteld. In een eerder bericht van Culturu.com is deze informatie uitgebreider te lezen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen