dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vanaf 1 augustus geen poliklinische lab-diensten

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...
De Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) meldt dat ziekenhuizen patiënten, die zich poliklinisch aanmelden voor laboratoria diensten, vanaf 1 augustus niet langer kunnen helpen. In een bekendmaking van alle Surinaamse zorgverzekeraars en het SZF was er aangegeven dat verzekerden zich voor laboratoria diensten kunnen wenden tot de ziekenhuis laboratoria zonder betaling. Deze mededeling is zonder vooraf overleg met de ziekenhuizen gedaan, zegt de NZR.
De ziekenhuizen hebben tot op heden hun medewerking verleend en zoveel als mogelijk alle patiënten die zich hebben aangemeld geholpen. Echter is ook nu de rek bij de ziekenhuizen eruit en kunnen zij niet langer de stroom van poliklinische patiënten accommoderen zonder de zorg voor de klinische patiënt in gevaar te brengen, zegt de NZR.

Het niet kunnen garanderen van poliklinische laboratorium diensten vanaf 1 augustus 2021 heeft te maken met enkele zaken waaronder onvoldoende reagentia, onvoldoende verbruiksartikelen, druk op de klinische zorg, stijging van de koers en verouderde tarieven.

De NZR hoopt spoedig met de verzekeringsmaatschappijen en het SZF in overleg te kunnen treden over kostendekkende tarieven. Deze tarieven zijn volgens de NZR nodig om de zorg naar elke patiënt te kunnen blijven garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf 1 augustus geen poliklinische lab-diensten