donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Van Trikt en Hausil deze week voor de rechter

lees ook ...

Leerkrachten Granman Akontoe Velantischool kloppen bij vp aa...

De problemen van de Granman Akontoe Velantischool te Drietabbetje zullen worden aangepakt door de regering. Deze belofte deed vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan een groep leerkrachten die vóór ve...

Daags vóór het 8 Decemberstrafproces van vrijdag 30 juli, vindt de zaak rond de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaats. De strafzaak tegen voormalig governor Robert-Gray van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe wordt voortgezet. De zaak staat voor pleidooi.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een gevangenisstraf van twaalf jaar en een geldboete van SRD 500.000, ofwel een extra straf van achttien maanden, tegen Van Trikt. Daarnaast eiste de OM tegen Angnoe vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000, ofwel extra twaalf maanden straf.

Om elf uur ‘s morgens, eveneens donderdag, is het de beurt van Faranaaz Hausil, voormalig directeur Legal, Compliance & International Affairs van de CBvS. Die zaak staat voor repliek. Voor deze zittingen zullen de gebruikelijke voorzieningen voor de pers worden getroffen.

Maandag werd bekend dat de verdere behandeling van de strafzaak van ex-minister van Financien, Gillmore Hoefdraad, is verschoven naar 5 november vanwege “bijzondere onvoorziene omstandigheden”. Het OM heeft tegen de ex-minister een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist en een geldboete van SRD 500.000, ofwel nog één jaar celstraf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan Trikt en Hausil deze week voor de rechter