zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Van Pettenpoler heeft binnenkort elektriciteit

lees ook ...

Etnel wants to take immediate action against “fighting...

Several Assembly members once more expressed concern about warring kids and pressing educational issues on Thursday. Unanswered questions regarding schooling were also raised last week. Patricia Etnel...

De Van Pettenpolder in het rijstdistrict Nickerie wordt binnenkort aangesloten op het elektriciteitsnet. President Chan Santokhi heeft aan het hoofd van een regeringsdelegatie gisteren een bezoek gebracht het district. De Energiebedrijven Suriname (EBS) is het elektrificatieproject gestart, omdat de bewoners vele jaren verstoken zijn van elektriciteit.

President Santokhi heeft aangekaart dat er ook andere alternatieve energiebronnen geïmplementeerd zullen worden. “EBS laat zien dat ze de opdrachten van de regering opvolgen en keihard werken.

“Vandaag zijn we hier om de eerste paal te heien, maar zie het als een symbool om overal in Nickerie ontwikkeling te brengen. Volgend week zijn we in Commewijne voor wateraansluitingen, daarna gaan we naar Para om het startsein te geven voor de bouw van een scholencomplex”. Wij werken dag en nacht om het land te ontwikkelen. Het is uw besluit geweest op 25 mei om dit te realiseren”, aldus het staatshoofd.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan gaf aan dat het een bijzondere dag is voor de buurt. “Negen jaren hebben de mensen van deze omgeving in het donker moeten leven. Ik heb sinds mijn aantreden heel veel klachten gehad. Ik ben de regering zeer erkentelijk voor deze mijlpaal. De regering doet haar best, dit is het eerste project in Nickerie,” zei de burgermoeder.

Marcel Eindhoven, directeur van EBS merkt op dat de bewoners over een maand zullen beschikken over elektriciteit. Vicepresident Ronnie Brunswijk accentueerde dat de regering alles in het werk stelt om de noden van het volk te verlichten. “Ik verzeker u dat deze regering ontwikkeling zal brengen voor elke Surinamer. Nickerie wacht op president Santokhi om de noden op te lossen, ik vraag u allen om wat geduld te hebben,” zei Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan Pettenpoler heeft binnenkort elektriciteit