Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Van Dun: dak boven het hoofd, een fundamenteel recht

Geplaatst

op

Logo Vmss

Een dak boven het hoofd hebben is een fundamenteel recht dat een ieder toekomt en zijn grondslag vindt in de wet. Dit zegt de voorzitter van de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname, Desie Paul van Dun. Thuis blijven is volgens van Dun nu een must vanwege de verscherping van de corona- maatregelen. Het is noodzakelijk dat een ieder in deze tijd een dak boven het hoofd heeft om in gerust thuis te kunnen blijven zegt van Dun.

De VMSS is van mening dat werken aan structurering van bouwkavels en betaalbare woningen van belang is in deze tijd. Iedereen kan op zo een manier adequate een dak boven het hoofd hebben. Zeker in deze Corona-pandemie.

De vereniging is een voorstander van de verscherping van de maatregelen, echter zal er van overheidszijde ook gekeken moeten worden naar de woon- en leefomstandigheden van sociale groepen. In dit geval de minderdraagkrachtige studenten en jongeren. – Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chane
zondag 6 september 2020 20:57

Ik ben blij dat u aangeeft dat de covid-19 maatregelen verscherpt moeten worden Ik spreek de hoop uit dat u ook REALISTISCH bent en ziende kan zien dat niet alleen de minder draagkrachtige studenten een dak boven hun hoofd nodig hebben, maar ook vele gezinnen die met 6 à 10 personen onder één dak wonen. U weet vanuit de media wat zich allemaal vaker plaatsvindt in zulke gezinnen. Ook die mensen hebben recht op leven. Moraal, zeden en gewoonten beginnen in het gezin. In een goed geordend en harmonieus gezin. Een goede en leefbare natie begint bij voorbeeldige gezinnen. Tot… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen