woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

Van der San vindt beslissing Akiemboto onvoldoende overwogen

lees ook ...

Voorlichters ‘Herstelplan Economie’ klaargestoom...

Het herstelplan voor het wederom op spoor brengen van de Surinaamse economie is al gedeeltelijk naar de bevolking gecommuniceerd. De bevolking van Suriname zal nu verder op de hoogte gebracht worden v...

Eugene van der San, bestuurskundige en gewezen directeur op het Kabinet van de President, vindt het terugdraaien van de eerdere beslissing van NDP-er Sergio Akiemboto onvoldoende overwogen. Op 04 januari jongstleden zegde Akiemboto zijn lidmaatschap als NDP-er en parlementariër in De Nationale Assemblee op. Akiemboto kwam kort daarna terug op zijn besluit, nadat het traditioneel gezag van Brokopondo en zijn achterban hem daarover rekenschap vroegen.

Van der San stelt dat er consequenties zijn verbonden aan de handelingen van Akiemboto. De bestuurskundige zegt dat indien de procedure tot opvolging nog niet is ingezet in het parlement, de kans bestaat dat Akiemboto het DNA-lidmaatschap toch nog kan behouden. Volgens van der San moet de kwestie door meerdere actoren bekeken worden, omdat deze complex is.

De Nationale Assemblee moet nog een bindende uitspraak doen omtrent het parlementariërschap van twijfelaar Akiemboto.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan der San vindt beslissing Akiemboto onvoldoende overwogen