maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Van der San vindt beslissing Akiemboto onvoldoende overwogen

lees ook ...

Ingebroken bij politie-inspecteur

Dieven hebben niet geschroomd om in te breken bij een politie-inspecteur. Zij hebben kans gezien een kluis mee te nemen met duizenden aan vreemde valuta, sieraden, een jachtgeweer en patronnen. De ...

Eugene van der San, bestuurskundige en gewezen directeur op het Kabinet van de President, vindt het terugdraaien van de eerdere beslissing van NDP-er Sergio Akiemboto  onvoldoende overwogen. Op 04 januari jongstleden zegde Akiemboto zijn lidmaatschap als NDP-er en parlementariër in De Nationale Assemblee op. Akiemboto kwam kort daarna terug op zijn besluit, nadat het traditioneel gezag van Brokopondo en zijn  achterban hem daarover  rekenschap vroegen.

Van der San stelt dat er consequenties zijn verbonden aan de handelingen van Akiemboto. De bestuurskundige zegt dat indien de procedure tot opvolging nog niet is ingezet in het parlement, de kans bestaat dat Akiemboto het DNA-lidmaatschap toch nog kan behouden. Volgens van der San moet de kwestie door meerdere actoren bekeken worden, omdat deze complex is.

De Nationale Assemblee moet nog een bindende uitspraak doen omtrent het parlementariërschap van twijfelaar Akiemboto.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan der San vindt beslissing Akiemboto onvoldoende overwogen