dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
3
(1)

Van Axeldongen neemt leiding Nationaal Leger over

lees ook ...

Alertheid in Suriname: Toename kinderen met koorts, braken, ...

Het ministerie van Volksgezondheid vraagt de samenleving om alert te zijn als kinderen koorts, braken of diarree hebben. De leiding van het ministerie is door kinderartsen gerapporteerd dat er op de S...

Kolonel Henri van Axeldongen wordt waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, omdat kolonel Robert Kartodikromo met pensioen gaat. Van Axeldongen is nu werkzaam als beleidsadviseur van de minister. Hij is ook commandant geweest van de Landmacht.

Majoor Lea Hynes-Parris wordt de eerste vrouwelijke inspecteur-generaal der Krijgsmacht. Plaatsvervangend bevelhebber wordt luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen. Luitenant-kolonel Bob Mangal wordt de nieuwe chef-staf, luitenant-kolonel Ashok Jagdew wordt krijgt de leiding voer de Landmacht, luitenant-kolonel Franklyn Blokland neemt over bij de Marine, terwijl luitenant-kolonel Petrus Wasimin het commando krijgt over het Korps Militaire Politie. Luitenant-kolonel Marven van Huisduinen blijft als commandant bij de Luchtmacht.

De opperbevelhebber van de strijdkrachten, president Chan Santokhi, zal op 3 mei conform de procedure de nieuwe bevelhebber en de nieuwe legercommandanten installeren, waarna zij in de Memre Buku Kazerne door Defensieminister Krishna Mathoera zullen worden voorgesteld.

De vervanging van kolonel Kartodikromo als legerbevelhebber is al enkele maanden aangekondigd. Kartodikomo, die in maart 2019 de leiding van het leger kreeg, werd 65 jaar in augustus 2020 en gaf toen aan met pensioen te willen gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan Axeldongen neemt leiding Nationaal Leger over