vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Van Assen geen Centraal-Amerikaans kampioen, ondanks goud

lees ook ...

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokh...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebl...

Miguel Van Assen is tijdens de 32ste Centraal-Amerikaanse atletiekkampioenschappen in San José, Costa Rica op het onderdeel hink-stap-springen eerste geworden. Toch werd Fredy Enrique Lemus Guerra als de Centraal-Amerikaanse kampioen hink-stap-springen gepresenteerd. De commotie en verwarring hierover in Suriname is compleet.

Dennis Mac Donald van de Surinaamse Atletiekbond moet heel veel uitleggen om zaken aan sportminnend Suriname duidelijk te maken. “Hij is wel eerste geworden, heeft een medaille gekregen, zijn sprong telt, alles telt, maar hij is geen Centraal-Amerikaans kampioen,” zegt hij desgevraagd aan de pers. De SAB is ook geen lid van de Cadida.

“Miguel heeft wel met toestemming van de Confederación Atlética del Istmo Centroamericano (Cadica) meegedaan, maar buiten mededingen, omdat Suriname niet tot Centraal-Amerika behoort. Het is precies als wanneer iemand uit Nederland hier naartoe zou komen en zou meedoen aan onze nationale kampioenschappen. Het zou ook buiten mededingen zijn. Ook al zou de persoon winnen, hij zou geen nationaal kampioen van Suriname zijn”, aldus Mac Donald.

Van Assen en zijn team kozen deze wedstrijd uit  om zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen, die volgende maand in Tokio, Japan worden gehouden. Echter, met zijn 15,90 meter bleef hij onder de vereiste 17,14 meter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVan Assen geen Centraal-Amerikaans kampioen, ondanks goud