donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
2
(2)

Vampieren Hit and run Projecten in Nickerie

lees ook ...

Geestelijk leiderschap bidt samen met president voor welzijn...

Op maandag 19 februari begon president Chandrikapersad Santokhi zijn werkweek met een krachtig gebed voor het land en zijn volk, in aanwezigheid van diverse hindoe geestelijken uit zowel Suriname als ...

In het bijna failliete Suriname wordt stelselmatig de grote staats verdienprojecten voor uiterlijke schijn weggegeven. Enthousiast wordt geroepen door de regering: We bouwen een diepzeehaven van 5,4 miljard Euro en we betalen geen cent! We huren de grond, dat zijn onze inkomsten. Ja, en de Rotterdam Port die het financiert heeft 25 jaar om hun investering 10x terug te verdienen. Die inkomsten hadden wij kunnen hebben, met vertrouwen in eigen kunnen.

Staatsolie—Jharap systeem
In Suriname kent iedereen de slogan (lijfspreuk) van Staatsolie: Vertrouwen in eigen kunnen. Het drukt de visie en de missie, hoe je vanuit je ideen je land ontwikkelt om LANGDURIG goed geld binnen te halen.
Hadden we het Staatsolie- Jharap model van aldoende leren van buitenlandse technici, eerlijk werken en zelf beheren gevolgd, dan verdien je als land met je haven tientallen jaren vele miljarden. De bedragen zijn gigantisch van je oil and gas port. Nu loopt de Staat vele inkomsten mis door de hit en run mentaliteit.
Hit en run betekent letterlijk iemand aanrijden of overvallen en doorijden zodat je niets hoeft uit te leggen. De VHP weet dat ze nooit meer terug komen in het machtscentrum , dit jaar kan het al afgelopen zijn met de VHP/ ABOP regering. Dus houden ze uitverkoop van Staats verdiencapaciteit (Haven), directeur Havenbeheer dhr. Talea en Goudmijnbouw (Brunswijk) Middels ingebouwde corruptie systemen worden staatsinkomsten in feite verduisterd.

Fake bericht Doekhie
Sarwan Badjalala is adviseur Materieel en Logistiek van het kabinet van de President Santokhi. Badjalala is ook lid van een team dat projecten uit Nickerie moest voorstellen aan de president. Nu is Badjalala ook de trekker vanuit het kabinet voor het bouwen van de Nickerie markt en niet de toekomstige bouwer zoals NDP assembleelid Rachied Doekhi beweerde.
Santokhi kondigde twee jaar geleden al de bouw van de markt van Nieuw Nickerie aan. De bouwkosten van de markt waren berekend op 5 miljoen US dollars (of Euro) aldus Santokhi. Kort daarna lekte details uit. Dat het bedrag hooguit 4 miljoen U$ kan zijn. U$ heeft ongeveer dezelfde waarde als Euro’s in Suriname, de koers is nu ongeveer 30 Surinaamse dollars voor 1 Euro of U$. Het eerste ontwerp zou een te grote markt zijn zonder behoorlijke parkeerplaats.

Belazerij

Weer worden wij hier belazerd, wat betekent dit is bedrog dat schade toebrengt. Roven van het land, betekent roven van ons allen. Er moet wettelijk een aanbesteding komen. Echter zou de N.V. Smart Innovative Consultancy Engineering (SICE)het ontwerp van de markt hebben gemaakt. Maar het is geen architectenburea, wel duidelijk een bedrijf voor Mehanical and Electrical Engineering,zoals zij zich profileren op hun website.
De oprichter en CEO van dit bedrijf dat electrische installaties, inbraak alarm en waterpompen kan opzetten is Sharvin Anandbahadoer (Bsc. MBA) Hoewel het bedrijf beweert 20+ jaar ervaring te hebben is het opgericht in 2016 en Anandbahadoer ziet er niet ouder uit dan hooguit 40 jaar. Zonder een bouwbedrijf te zijn gaat SICE N.V.de bouw van de Nickerie Markt begeleiden. Net als bij de diepzee haven waar Vidjay Doerga en Rax Ilahibax van Phoenix, zonder enig verstand van Havenbouwzaken bij zijn betrokken, riekt dit naar corruptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVampieren Hit and run Projecten in Nickerie