zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenvergunning aanvraag ontmaskerd

lees ook ...

Vakbonden accepteren ontslag Marciano Hellings niet

De Unie van Assertieve Vakbonden is niet te spreken over het feit dat hun penningmeester Marciano Hellings is ontslagen op staande voet, omdat er vertrouwelijke bedrijfsinformatie is uitgelekt. Hellin...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenvergunning aangehouden en in verzekering gesteld. R.G (38) en O.K. (52) wisten op oneerlijke wijze het vertrouwen van vuurwapen vergunning aanvragers te winnen om hen daarna te misleiden.

De heren boden de slachtoffers hun diensten aan om de afhandeling van de aanvraag te bespoedigen tegen een bepaald bedrag. Kort nadat het bedrag is betaald waren de heren niet meer te bereiken via het vertrouwde telefoonnummer.

De zogenaamde politie-inspecteurs zijn aangehouden op hun woonadres, nadat er twee afzonderlijke aangiften zijn gedaan. Personen die een vuurwapenvergunning hebben aangevraagd werden opgebeld door ’politie-inspecteurs’ met het aanbod de zaak te bespoedigen tegen een bepaald bedrag in valuta en SRD.

Men moest zich aanmelden op het Parket van de Procureur-Generaal (PG) aan de Limesgracht met het aangegeven geldbedrag voor een ontmoeting met de ontvanger, een bode van het Parket. De naïevelingen worden daarna telefonisch door de zogenaamde politie-inspecteur gebeld, en voorgehouden dat de PG in een vergadering zat en de vuurwapenvergunningsdocumenten niet kon ondertekenen. Men mocht dan naar huis en afwachten.

Twee slachtoffers deden aangifte bij de politie. De Recherche van Regio Paramaribo is bezig met het onderzoek, dat de twee heren in beeld bracht. Het blijken taxichauffeurs te zijn, die de rol van bode vervulden, en het geld naar hun zeggen moesten bezorgen op adressen in Nickerie en Geyersvlijt voor grote geldbedragen. Zij beweren de opdrachtgever niet te kennen, omdat zij door onbekenden werden opgebeld om de opdracht uit te voeren.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld op verdenking van oplichting, heling, verduistering en deelneming aan criminele organisatie. De politie heeft nogmaals de samenleving opgeroepen alert te zijn, en zich niet voor zulke zaken te lenen.

Bron: Korps Politie Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameValse "inspecteurs van politie' bij vuurwapenvergunning aanvraag ontmaskerd