Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Valies voert goed gesprek met DNA

Geplaatst

op

door

De protestacties die gevoerd worden door de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zullen waarschijnlijk volgende week beëindigd worden. De actievoerende leerkrachten zijn gisteren naar het parlement gegaan om ondersteuning te zoeken bij volkvertegenwoordigers.

Bondsvoorzitter Wilgo Valies liet, na een gesprek met voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, ondervoorzitter Melvin Bouva en leden van de vaste commissie onderwijs, weten dat het de goede kant op gaat. “We hebben onze problemen voorgelegd en het is een goed gesprek geweest,” zei Valies na afloop van het gesprek.

Valies benadrukt echter dat de scholen vandaag nog gesloten blijven. De leerkrachten zijn opgeroepen om zich vandaag om 8:00 uur te melden bij het centrum van de BvL. Zodra het gesprek met de minister heeft plaatsgevonden zullen de leerkrachten geïnformeerd worden over de stand van zaken en zal er een standpunt worden ingenomen.

Het gesprek dat het bestuur van de BvL en ALS met de oppositie heeft gevoerd is, volgens Valies, ook positief geweest. Alle problemen van de leerkrachten waaronder ook de kwestie van O.S. Uitkijk zijn besproken. “Wij willen heel graag terug naar school, maar onder deze condities gaan wij niet terug,” aldus Valies.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Werving personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica begonnen

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag 19 oktober de eerste bekendmaking geplaatst voor het werven en selecteren van personeel voor het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Belangstellenden kunnen tot 31 oktober solliciteren naar de functies van medisch specialist op de poliklinieken, verpleegafdelingen, administratie en speciale diensten.

Bij de medische specialisten gaat het om kinder- en interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie, cardiologie, dermatologie, KNO, oftalmologie, fysiotherapie, radiologie en personeel voor de behandel units, het laboratorium en de apotheek.

Voor de poliklinieken is er personeel nodig voor de afdelingen gynaecologie, interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie, kindergeneeskunde, oftalmologie, cardiologie, dermatologie, KNO en anesthesiologie.

Voor de verpleegafdelingen is het ministerie opzoek naar mannen en vrouwen voor de kinder- en interne geneeskunde, chirurgie/orthopedie, gynaecologie/obstetrie, verloskamer, intensive care, operatiekamer, spoedeisende hulp, isolatieverpleging en infectiepreventie.

Geïnteresseerden kunnen ook solliciteren naar de administratieve functies op het secretariaat van de directie, HRM, de financiële administratie, medische administratie, interne controle, inkoop, ICT, medisch maatschappelijke dienst, apotheek, laboratorium en radiologie. Bij de speciale diensten gaat het om medewerkers voor de  keuken, wasserij en technische dienst. Verder zijn er ook telefonisten en magazijnmedewerkers nodig. Op de transportafdeling en het mortuarium is er ook plaatsingsmogelijkheid voor personen die hiervoor belangstelling hebben.

De bouw van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is in november 2014 gestart. Binnenkort moet de technische oplevering plaatsvinden, omdat het hospitaal volgend jaar operationeel moet zijn. Met dit modern ziekenhuis gaat een belofte van president Desi Bouterse in vervulling.

Lees verder

Suriname

President Bouterse belooft oplossing noden Perica

Geplaatst

op

door

Bij een bezoek aan Perica, in het district Marowijne, heeft president Desi Bouterse na het aanhoren van de noden direct oplossingsmodellen met de bewoners besproken. Het Nationaal Informatie Instituut (NII), meldt dat de regeringsleider zaterdag op feestelijke en traditionele wijze is ontvangen.

Er is voor aanvang van de bespreking gebeden voor een goed verloop, waarna de president een brief heeft ontvangen met daarin de noden van de bewoners. Bouterse heeft aangegeven, dat het elektriciteitsprobleem, volgens een uitgestippelde planning, uiterlijk December 2019 tot het verleden moet behoren.

Het openkappen van 10 hectare aan land voor de vrouwenorganisatie heeft aandacht van het staatshoofd. Dit punt wordt zeker op zijn agenda geplaatst. “Het zal niet lang duren, heel binnenkort zal u kunnen planten”, zegt de president.

Lees verder

Meest gelezen

X