vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Valerie Lalji aangesteld als directeur Energie bij Natuurlijke Hulpbronnen

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Valerie Lalji is met ingang van 1 januari 2024 benoemd tot de nieuwe directeur Energie bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De officiële overdracht vond gisteren plaats in aanwezigheid van de overige directieleden en staf. In haar eerste verklaring als directeur gaf Lalji aan dat ze doelmatig zal werken op het gebied van energie en rekent daarbij op de medewerking van het energieteam.

Minister Abiamofo sprak zijn dank uit aan de directeur Algemeen Beheer, Thelma Douglas-Pinas, die gedurende enige tijd waarnam als directeur Energie. De bewindsman wenste de nieuwe directeur veel succes in haar vaak uitdagende functie. Hij benadrukte dat meerdere projecten al in uitvoering zijn en dat de energietrein op een zeer hoog tempo rijdt, volgens de minister.

Lalji, die nu de bestuurder van deze ‘trein’ is, is geen onbekende binnen het ministerie van NH en de bijbehorende beleidsgebieden. Eerder bekleedde zij de functie van onderdirecteur NH en fungeerde ze als waarnemend onderdirecteur Energie. Volgens de bewindsman van NH is de benoeming van Valerie Lalji als directeur Energie goed gefundeerd.

Met de benoeming tot directeur is de positie van onderdirecteur Energie vrijgekomen. Deze wordt nu ingevuld door Dwight Emanuel. De nieuwe onderdirecteur zal zich richten op specifieke elektrificatieprojecten en heeft als werkarm de Dienst Elektrificatievoorziening (DEV). Emanuel feliciteerde Lalji met deze nieuwe mijlpaal en benadrukte dat hij volledige ondersteuning zal bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameValerie Lalji aangesteld als directeur Energie bij Natuurlijke Hulpbronnen