dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vaktrainingen voor bewoners Commewijne

lees ook ...

President Santokhi plant tamarindeboom op Dag van de Aarde

Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een symbolische daad verricht door deel te nemen aan een boomplantactie georganiseerd door de Boy Scouts v...

52 personen van het district Commewijne zullen vaktrainingen volgen. Het gaat om Electro huisinstallatie, Textiele werkvormen en Gas-, water- en sanitaire voorziening (Gawasa). Deze trainingen worden door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) verzorgd in het kader van gemeenschapsprojecten die door de Surinaamse overheid worden uitgevoerd in de verschillende districten.

Het startsein voor deze projecten is gegeven door minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). Het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning is belast met de coördinatie en ter beschikking stellen van de financiële middelen voor deze trainingen waardoor de cursisten slechts met een deel van het cursusgeld moeten inkomen.

De trainingen zullen drie maanden duren en worden in de middaguren verzorgd op de Sewrajsingh muloschool in Commewijne. Voor de SAO is het na 15 jaren dat ze weer vaktrainingen in Commewijne zal verzorgen.

Mac Andrew benadrukte het belang van vaktrainingen in zijn toespraak. Vaktrainingen vergroten volgens hem de kans op een baan of op zelfvoorzienendheid als kleine ondernemer. Hij brak vooral een lans voor klein-ondernemerschap.

De minister gaf aan dat klein-ondernemerschap van onschatbare waarde is voor ons land. Het verdient volgens hem blijvende aandacht, omdat het de drijvende kracht is achter de Surinaamse economie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaktrainingen voor bewoners Commewijne