woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(2)

Vaktrainingen in Sophia’s Lust ter versterking van gemeenschapsvaardigheden

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

Op zaterdag 26, werd het startsein gegeven voor drie vaktrainingen door de SAO in het multifunctionele centrum van Sophia’s Lust. De vaktrainingen Textiele Werkvormen, Gawasa en Elektro Huisinstallatie zullen gedurende vier maanden op zaterdagen worden verzorgd. Dit project wordt gefinancierd door het kabinet van de Vicepresident en is een initiatief van de Stichting Sophia’s Lust en omgeving.

Voor deze vaktrainingen hebben ongeveer 60 deelnemers zich aangemeld, met een eigen bijdrage van SRD 500 per persoon. In haar toespraak benadrukte de directrice van de SAO, mevrouw Joyce Lapar, het belang van veiligheid voor de cursisten en hun medecursisten. Ze moedigde tevens een goede samenwerking tussen hen aan.

De vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van de SAO, de heer Hill, spoorde alle cursisten aan om de cursus die ze begonnen zijn af te ronden, omdat het anders verspild geld en tijd zou zijn. Hij benadrukte ook dat deze trainingen de cursisten waardevoller zullen maken binnen de samenleving.

Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, richtte zich tot de aanwezigen en onderstreepte dat de kennis en vaardigheden die door middel van de vaktrainingen worden aangeboden, levensveranderend kunnen zijn. De bewindsman benadrukte echter ook dat de motivatie en inzet van de cursisten in de komende vier maanden van cruciaal belang zullen zijn.

Hij moedigde de cursisten aan om na afronding van de trainingen samen te werken in coöperaties om gezamenlijk te ondernemen. Ter afsluiting van zijn toespraak kondigde de minister aan dat er landelijk vaktrainingen zullen worden georganiseerd voor zowel jongeren als volwassenen in verschillende buurten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaktrainingen in Sophia's Lust ter versterking van gemeenschapsvaardigheden