zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vakorganisaties mobiliseren hun achterban

lees ook ...

Hof van Justitie bevestigt voortzetting strafzaak op 20 Dece...

De voortgang van de strafzaak tegen Desi Bouterse en medeverdachten in het hoger beroep van de 8 Decemberzaak is bevestigd door het Hof van Justitie. De beschikking met betrekking tot de voortzetting ...

Vakbonden staan in de startblokken om strijd te voeren tegen een nieuw BTW-wet. Op een algemene ledenvergadering(alv) kortgeleden is het besluit genomen om dit planmatig aan te pakken. Volgens vakbondsleider Dayanand Dwarka hebben vakbonden steeds gekozen voor dialoog.

“De instructie is dat alle vakbonden teruggaan naar hun achterban om hun te informeren waarvoor we strijden; tegen de onrecht en onrechtvaardigheid. We hebben steeds het pad van dialoog gekozen, tot gisteravond nog. Na een urenlange bespreking met de ministers van Financiën en Arbeid is alsnog geprobeerd om tot een minimale oplossing te komen, maar het mocht niet baten. Kom met een noodoplossing, verruim de btw naar andere sectoren, zodat zaken verspreid worden. We hebben geaccepteerd dat de subsidie op de brandstof weggehaald is, dat de governmenttake weer geheven wordt en er 5% btw geheven wordt. Tot daar. Nu wordt er extra 5% btw op brandstof geheven, en dat is niet te doen,” zegt de vakbondsleider.

De vakbonden zijn vastberaden het plan uit te voeren dinsdag aanstaande. Daarna volgt op woensdag een grotere meeting met de vakorganisaties.

Bron: www.sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakorganisaties mobiliseren hun achterban