zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Vakcentrale C-47 schrijft open brief aan president

lees ook ...

Regering en financiële instanties eens over koersbeheersing

Het treffen van maatregelen voor het beheersen van de koers zijn noodzakelijk. En hierover zijn de regering en financiële instanties het met elkaar eens. Partijen hebben vrijdag overeenstemming bereik...

Volgens C-47 bestaat er in de private sector en de parastatale bedrijven nog steeds onduidelijkheid over de uit te voeren koerscompensatie. Samen met andere vakcentrales was er een eisenpakket gepresenteerd bestaande uit elf punten. Hieronder viel onder andere, het toekennen van een koerscompensatie, en het aanhouden van de wet Omzetbelasting.

“Naar aanleiding van dit eisenpakket heeft de regering een koerscompensatie toegekend aan werkers. Echter, een eenduidig standpunt over de aanpak hiervan in de private sector is uitgebleven. Het gevolg daarvan is dat onder andere C-47 wordt overstelpt met vragen over wanneer deze werkers in aanmerking komen. Ook de werkgevers schijnen niet te weten hoe met dit vraagstuk om te gaan. Het behoeft geen betoog dat C-47 ter verantwoording wordt geroepen door de lidbonden die een groot deel uitmaken van de financiële en private sector”, aldus de vakcentrale.

De  organisatie is niet erover te spreken dat de regering niet reageert op hun eis, maar  het besluit van de regering via de media te moeten vernemen. Zo is gevraagd om de verhoging van de Omzetbelasting aan te houden, maar het is reeds ingegaan, zonder te reageren op het standpunt van de organisatie. Het samen willen werken met de vakbeweging blijkt volgens de vakorganisatie alleen mondeling te bestaan. In de praktijk gebeurd het tegenovergestelde. “Onze bezorgdheid bereikt in deze een hoogtepunt vanwege het feit dat het negeren van het verzoek van de vakbeweging plaatsvindt in een periode waarin de sociale partners streven naar het sluiten van een sociaal akkoord. Het is duidelijk dat dit gedrag haaks staat op dat streven.”

De  autonome vakorganisatie, blijft bij zijn standpunt,  dat de verhoging van de Omzetbelasting moet worden aangehouden en dat er nu  duidelijkheid gegeven moet worden aan de private sector, hoe de uitvoering van de koerscompensatie zal geschieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakcentrale C-47 schrijft open brief aan president