zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vakcentrale C-47 kondigt staking aan tegen verhoogde stroomtarieven

lees ook ...

Santokhi: “Politieke invloed en achterstanden bij ministerie...

Op 12 mei 2024 sprak president Chandrikapersad Santokhi in het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ op Radio ABC over het beleid en de prioriteiten van zijn regering. Hij benadrukte de problemen bin...

De vakcentrale C-47 heeft aangekondigd dat haar aangesloten vakbonden het werk zullen neerleggen op donderdag 2 en vrijdag 3 mei als protest tegen de recentelijk verhoogde stroomtarieven. Dit besluit volgt na eerdere pogingen van de vakcentrale om de regering te bewegen tot actie, maar zonder het gewenste resultaat.

Tijdens een Assemblee van de Arbeid  zijn de besturen van de vakbonden bij C-47 op de hoogte gesteld van de situatie, waarna werd besloten om tot actie over te gaan. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, heeft de werknemers opgeroepen om zich op 1 mei, de Internationale Dag van de Arbeid, te bezinnen over de situatie en solidariteit te tonen.

Werknemers zijn verzocht om donderdag en vrijdag thuis te blijven en niet de straat op te gaan, als onderdeel van de stakingsactie. De werkgevers zullen op de hoogte worden gesteld van het genomen besluit, terwijl de vakbonden zich voorbereiden op een periode van collectieve actie om hun eisen kracht bij te zetten.

Binnen de gemeenschap is vaker geklaagd over de verhoging, maar de regering schijnt geen oor daarvoor te hebben. Vele burgers kunnen de verhoogde kosten niet meer betalen, want kan leiden tot het afsluiten van de stroomtoevoer van vele huishoudens. Dit kan gevolgen hebben voor hun apparaten en ingekochte voedingswaren die in de koelkast moeten blijven zullen verloren gaan als de stroomtoevoer wordt afgesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakcentrale C-47 kondigt staking aan tegen verhoogde stroomtarieven