Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vakbondsleider Sallons wil terugdraaien benzineprijzen

Geplaatst

op

Sallons Michael

Vakbondsleider Michael Sallons wil dat de recente verhoging van de benzineprijzen, waarmee Suriname geconfronteerd is terug worden gedraaid. Leden van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) zijn deze situatie beu. De situatie met de verhoging van de brandstof prijzen is volgens hun niet te redden.

In een persbericht geeft Sallons aan dat de vrees bestaat dat de bushouders nu ook hogere bus tarieven dan recent afgesproken zullen eisen. Sallons zegt verder dat de minister van Financiën eerder heeft gesteld dat de koersunificatie weinig effect zal hebben op prijzen van producten zoals basis- en essentiële goederen. Sallons zegt; “alles draait om en met benzine die ondertussen ook al drastisch is verhoogd”. Volgens Sallons doet de regering er goed aan om voor wat betreft de benzineverhoging, deze per onmiddellijke ingang terug te draaien.

Indien dit niet gebeurd zal de WOOW haar leden oproepen om elke protestactie tegen de hoge brandstofprijzen te ondersteunen. Sallons schrijft verder in het persbericht dat president Santhoki wordt opgeroepen de verhoging met onmiddellijke ingang terug te draaien. Ook wordt gevraagd dat de president om de tafel gaat met de totale vakbeweging in Suriname.

-Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucien
vrijdag 25 september 2020 18:52

Wat is de oplossing

Maria
vrijdag 25 september 2020 21:09

Koers is 1 op 16. Euro. Benzine 11 SRD. Winkeliers gaan ook failliet . De spullen zijn duur dus de winkeliers verkopen niet veel. Alleen het hoogstnodige. Brood suiker olie rujst. Dus nu een kwestie van tijd hoelang moesje het nog vol houdt

Maritha
vrijdag 25 september 2020 21:13

De oplossing is. Werk . Leen een bedrag en bouw fabrieken die geld in het land brengen. Export bedrijven valuta. Investeren buitenlanders binnen halen

Mikel
zaterdag 26 september 2020 11:00

Durfde je het niet te protesteren tijdens de regering Bouterse.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen