zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
3
(2)

Vakbondsleider Hooghart schrijft president Santhoki

lees ook ...

Verkoold lichaam 12-jarige meisje aangetroffen na woningbran...

De 12-jarige C.K. is in de middag van woensdag 22 mei 2024 omgekomen bij een woningbrand op de hoek van de Theodorus- en de Van Dijkstraat. Na een melding bij het command center over de brand en dat e...

Ronald Hooghart zegt dat landsdienaren nog steeds onder feodale praktijken vallen, en als paria’s worden behandeld. Hij heeft schriftelijk onder de aandacht van president Santhoki gebracht dat de laagst bezoldigden in dienst van de overheid verschrikkelijk lijden onder de economische omstandigheden in het land.

De vakbondleider ziet “bourgeoisie machtsverhoudingen, waarbij de rijken, de kapitalistische levenswijze van weleer in ere houden ter belaging van de genoemde lagere groepen en deze als paria’s blijven behandelen.” De democratische gehalte in het land laat volgens hem zeer te wensen over, omdat regeerders alleen oog hebben voor friends and family. Ook geeft de voorzitter van CLO aan dat aan het eind van dit jaar vooral schoonmaaksters, wachters en anderen aan de basis al geruime tijd wachten op het ontvangen van gelden zoals overuren.

Verder  hoopt hij  dat de president in dit stadium aandacht zal schenken aan de reeds benadeelde bevolking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbondsleider Hooghart schrijft president Santhoki