zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbondsacties vertragen reguliere dienstverlening Academisch Ziekenhuis Paramaribo

lees ook ...

Hoe een cyber aanval te blokkeren

Onlangs werd bekendgemaakt dat er een hackers aanval heeft plaatsgevonden op het internetverkeer van overheidskantoren. De cyber attack ging van code geel naar oranje omdat de aanvallen in hevigheid t...

Door de acties van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) is er vertraging opgetreden in de reguliere dienstverlening aan patiënten bij het ziekenhuis. De acute dienstverlening, met name via de afdeling Spoedeisende Hulp en de ambulancedienst, vindt volgens de directie van het hospitaal normaal plaats.

In een verklaring zegt de directie het te betreuren dat vanaf 22 augustus met name bij de patiënten die zich voor dialyse hebben gemeld bij het Nationaal Nierdialyse Centrum vertraging is opgetreden in de behandeling. Hoewel niet conform het vastgesteld schema, zijn alle patiënten die hebben gewacht of na oproep terug zijn gekomen, gedialyseerd.

De directie doet op het publiek een dringend beroep om de SEH zoveel mogelijk te ontlasten door zo veel als mogelijk gebruik te maken van de diensten van andere zorgverleners zoals de huisarts en de Regionale Gezondheidsdienst. Hierdoor kan het aanwezige zorgpersoneel zich concentreren op de meest ernstig zieke of gewonde patiënten.

De poliklinieken zijn allemaal ook via een mobiel telefoonnummer bereikbaar. Indien met de polikliniek via WhatsApp contact wordt gemaakt, krijgen patiënten een automatisch bericht over de dienstverlening.

Ondanks het feit dat er geen conflict is tussen de directie van het AZP en de ABPLAZ blijft de directie zich samen met de regering inspannen om de zorg op een verantwoorde manier te continueren en de ontstane situatie tot het verleden te laten behoren. De bond en de regering zijn in onderhandeling met elkaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbondsacties vertragen reguliere dienstverlening Academisch Ziekenhuis Paramaribo