dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(2)

Vakbondsactie bij Openbaar Groen vanmorgen

lees ook ...

FOLS encourages teachers to take Wednesday off from work

The Federation of Organizations of Teachers in Suriname (FOLS) presidium has made the decision to request that all of its member unions remain at home on Wednesday, November 30. It is a one-day action...

Een vakbondsactie geleid door Michael Sallons en Hugo Blanker heeft erin geresulteerd dat vanmorgen de poorten bij het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken op de hoek van de Kernkampweg en de Johannes Mungrastraat zijn gesloten. De medewerkers kunnen het terrein niet betreden.

De vakbondsmannen en hun leden bleven voor de ingang staan, ook toen de politie arriveerde. Er werd over en weer geduwd tussen de politie en stakers.

De Algemene Personeelsbond van Milieubeheer (ABPM), gaf eerder aan dat de werkgever de arbeiders uitlokt om in actie te gaan, zodat zij direct daarna met het principe van ‘no work no pay’ konden dreigen. De vakbondsleiders benadrukten dat de medewerkers niets hebben aan mooi gepraat, maar niet terugdeinzen voor intimidaties.

Men wacht op uitvoering van de materiële en rechtspositionele zaken, alsook adequate Fiso-aanpassingen van drie afdelingen teruglopend naar het jaar 2008. Verder dringt men aan op verzelfstandiging van het directoraat Openbaar Groen. Wanneer dit plaatsvindt kunnen de perspectieven voor betere waardering en groei van zowel het directoraat als de medewerkers worden verwezenlijkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbondsactie bij Openbaar Groen vanmorgen