zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Vakbondsactie AZP vernietigend voor de zorg

lees ook ...

De actie van het personeel bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZPLAZ) is funest voor de instelling. De bond vindt dat het ministerie  afspraken niet is nagekomen, en houdt voet bij stuk. Nieuwe loonreeksen, niet gestortte Covid-toelagen en vaste aanstellingen zijn de oorzaak. Vanaf 24 augustus is het gaande, en heeft als gevolg dat er geen patiënten meer worden opgenomen, omdat men de zorg niet kan garanderen. Afdelingen moesten noodgedwongen sluiten.

Assembleelid Ann Sadi (NDP) is het niet ontgaan, dat patiënten met katheters niet geholpen kunnen worden. Zij vroeg aandacht voor de situatie, maar er is nog geen reactie van de regering.

De minister van volksgezondheid is op de hoogte gesteld. Er is anderhalve week met studenten gewerkt, maar ook deze bron is nu uitgeput, omdat zij onder supervisie horen te werken. Andere ziekenhuizen hebben zoveel mogelijk geholpen na verzoek. Er zijn speciale afspraken gemaakt met huisartsen. Ook het publiek wordt geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van andere zorgverleners.

Spoed- en noodzakelijke operaties vinden normaal plaats in overleg met de leiding van de operatiekamer. Nierdialyse patiënten worden volgens het vastgesteld schema op diverse locaties behandeld. Een deel van de patiënten kan terecht bij Nefrosur.

” We zullen proberen de best mogelijke zorg te bieden binnen de mogelijkheden die er zijn,” zegt Liauw Kie Fa. Overleg wordt gepleegd om deze situatie zo gauw  mogelijk op te heffen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbondsactie AZP vernietigend voor de zorg