maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden OW Streven naar oplossingen: acties opgeschort

lees ook ...

Women in Business wil cosmetisch laboratorium

Locale cosmetica is in winkels te koop. Een aantal ’producenten’ beginnen met een product na het bekijken van een youtube filmpje zonder formule. Deze mensen moeten volgens de stichting Women in Busin...

Recentelijk hebben drie vakbonden die actief zijn binnen het Ministerie van Openbare Werken een actiemodel toegepast, variërend van het thuisblijven tot het verlaten van de dienst om 10.00 uur. Deze vakbonden zijn de Algemene Werknemersorganisatie van het Ministerie van Openbare Werken (AWOW), de Bond Personeel Openbaar Groen en Afvalbeheer (BPOGA) en de Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW), waarvan de laatstgenoemde onder het voorzitterschap van M. Sallons staat en de andere twee onder D. Grep.

De ernstige stagnatie in de dienstverlening vanuit het ministerie heeft ertoe geleid dat het ministerie een kort geding heeft aangespannen tegen deze drie bonden. Dit kort geding werd op 7 mei 2024 behandeld, met als eis om de werkzaamheden te normaliseren. Het kort geding resulteerde in de toezegging van alle drie de bonden om hun acties te beëindigen en de werkzaamheden te hervatten.

Het ministerie verzekert de gemeenschap dat het onder geen enkele omstandigheid zal tolereren dat er onrechtmatige acties worden ondernomen die leiden tot onnodige stagnatie in het dienstverleningsproces.

Uiteraard zal er in overleg met de bonden verder worden gewerkt aan personele kwesties om de arbeidsomstandigheden en voorzieningen te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden OW Streven naar oplossingen: acties opgeschort