maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden mobiliseren: protest tegen stijgende stroomtarieven

lees ook ...

Telesur begint betaalde, defecte belkaarten te vergoeden

Naar aanleiding van de honderden niet werkende opwaardeerkaarten hebben de benadeelden via mails en facebook vele vragen gesteld aan de directie van Telesur. Het Telesur webcare team heeft wel geantwo...

Het actieplan van C47 en de geallieerde vakbonden heeft aanzienlijke steun gekregen. Vandaag zal de financiële sector grotendeels tot stilstand komen, terwijl ook het onderwijs naar verwachting verstoord zal zijn. Volgens vakbondsleider Marcia Clumper is het voor C47 duidelijk dat het gezamenlijk bundelen van krachten tot resultaten kan leiden.

Diverse vakbonden hebben hun leden opgeroepen om vandaag en morgen massaal thuis te blijven. De kern van hun strijd is de eis dat de regering de recente stijging van de elektriciteitstarieven terugdraait, die zij als buitensporig hoog beschouwen. Aangezien de regering niet is ingegaan op het ultimatum met betrekking tot deze kwestie, hebben de vakbonden besloten een krachtig signaal af te geven.

Onderwijsbonden verbonden aan de FOLS en de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren steunen de actie. Ook vakbonden bij Openbare Werken, de universiteit, IOL, het Syndicaat van onderwijsgevenden, de Bond van Leraren, de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, en bonden verbonden aan C47 staan achter de strijd. Ze stellen dat werknemers niet in staat zijn de toegenomen kosten voor elektriciteit te dragen.

Clumper meldt dat veel vakbonden hebben aangegeven het actieplan te ondersteunen. Hoe de situatie zich zal ontwikkelen, zal in de ochtend duidelijk worden. De Surinaamse Politiebond, die deel uitmaakt van de samenwerkende vakorganisaties, heeft zijn leden opgeroepen om op de werkplek aanwezig te zijn, maar alleen uit te rukken in geval van ernstige noodgevallen. Het ministerie van Justitie en Politie heeft dit actiemodel afgekeurd en verwacht dat de politie haar reguliere taken zal blijven uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden mobiliseren: protest tegen stijgende stroomtarieven