zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden en waarnemend president Brunswijk vinden tijdelijke oplossing

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

Op donderdag 16 november 2023 trokken de samenwerkende vakbonden met hun leden naar het kantoor van de waarnemend President Ronnie Brunswijk. Brunswijk ontving de groep en sprak hen toe. Namens de groep las Marcia Clumper een petitie voor waarin de aandachtspunten werden opgesomd. Daarbij werd specifiek gevraagd dat de regering geen wraakzuchtige handelingen onderneemt tegen de actievoerende leden.

Brunswijk toonde begrip voor de groep en benadrukte dat de acties verschillende sectoren, waaronder onderwijs en de gezondheidssector, beïnvloeden. Hij stelde dat daarom vandaag nog een oplossing moest worden gevonden. Na het toespreken van de groep werden de vakbondsleiders uitgenodigd om te praten over de problemen en gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Tijdens de bespreking waren ook de ministers van Financiën en Planning, Defensie, Binnenlandse Zaken en Natuurlijke Hulpbronnen, de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, en Assembleelid Asiskumar Gajadien aanwezig. Voor de samenwerkende vakbonden stond het handhaven van de 5% BTW op brandstof centraal, terwijl in tripartiet overleg verder wordt gesproken over een evenredigere spreiding van de belastingdruk op de samenleving.

Na bijna 3 uur van bespreking zijn de partijen tot een vergelijk gekomen. De samenwerkende vakbonden zullen het voorgestelde model bespreken met hun leden, waarna ze op een later aangegeven dag en tijdstip terugkomen bij de regering om de zaken definitief af te spreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden en waarnemend president Brunswijk vinden tijdelijke oplossing