maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening van president Santokhi

lees ook ...

Directoraat Sportzaken ondertekent samenwerkingsverband met ...

Het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft deelgenomen aan het Suriname Economic and Trade Cooperation seminar van China (Guangdong). Diverse organis...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze informatie. Dit hebben de vakbondsleiders maandag kenbaar gemaakt in een brief aan de president.

Tijdens een eerder overleg met de president hebben deskundigen van de vakbeweging geen toegang gekregen tot de beloofde gegevens. De afspraken die op 7 mei waren gemaakt tijdens een vergadering onder leiding van de president, hebben geen resultaat opgeleverd.

De deskundigen hebben nagelaten de gevraagde gegevens te verstrekken, zoals was overeengekomen. De president had hen een week de tijd gegeven om met elkaar in overleg te treden. Deze periode is verstreken sinds 14 mei.

De vakbondsleiders schrijven: “Wij beschouwen dit als een ernstige en onaanvaardbare situatie en verzoeken u dringend ervoor te zorgen dat de gevraagde gegevens binnen de termijn van 48 uur worden verstrekt.” Ze voegen eraan toe: “Aangezien het ontbreken van deze gegevens grote delen van onze samenleving treft, staan wij klaar om tijdens een spoedoverleg met u verdere discussies te voeren over dit onderwerp, en om de conclusies van onze deskundigen te presenteren met betrekking tot de problemen rondom tariefaanpassingen.”

De brief is ondertekend door Errol Snijders (Moederbond), Michael Miskin (CLO), Dayanand Dwarka (C-47), Armand Zunder (PWO), Sonny Chotkan (OSAV), Marcellino Nerkust (FOLS) en Reshma Mangre (BvL/ALS).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening van president Santokhi