dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden bij OW steunen protestacties

lees ook ...

SRD 1500 uitkering voor SML-pensioenen per januari 2024

Gepensioneerden en weduwen van de Stichting Machinale Landbouw (SML) zullen SRD 1500 uitgekeerd krijgen. Dit maandelijkse bedrag zullen zij met terugwerkende kracht ontvangen van januari tot en met de...

Binnen het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn de vakbonden actief. Twee bonden, onder leiding van Donovan Grep, hebben hun steun betuigd aan de aangekondigde acties van C-47. Deze vakcentrale heeft opnieuw opgeroepen om vandaag thuis te blijven. De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), onder leiding van Michael Sallons, vraagt werknemers om 10.00 uur de werkplek te verlaten voor een buitengewone vergadering op een andere locatie.

De Algemene Werknemersorganisatie van het ministerie van Openbare Werken (AWOW) en de Bond Personeel Openbaar Groen en Afvalbeheer (BPOGA) hebben gereageerd op de circulaire van minister Riad Nurmohamed. Hij heeft verklaard dat er geen sprake is van een arbeidsconflict en heeft aangekondigd dat het principe van ‘geen arbeid, geen loon’ zal worden toegepast. Werknemers worden opgeroepen om normaal aan het werk te verschijnen.

De AWOW en BPOGA hebben echter besloten om de acties voort te zetten totdat er een duurzame oplossing wordt gevonden voor de gestegen energietarieven. Volgens hen treft deze situatie de hele samenleving. “Het indirecte arbeidsconflict, waarbij de overheid een aanzienlijke rol speelt als aandeelhouder van EBS, geeft haar de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de tarieven. Het voorgestelde principe van ‘geen arbeid, geen loon’ zal naar onze mening geen vruchtbare uitkomst bieden en zal waarschijnlijk niet worden gesteund door de regering. Dergelijke maatregelen hebben in het verleden niet geleid tot positieve resultaten en zullen naar verwachting de huidige situatie alleen maar verergeren,” stellen de twee bonden, die ook vandaag oproepen om thuis te blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden bij OW steunen protestacties