maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbonden accepteren ontslag Marciano Hellings niet

lees ook ...

NPS start dialoog met gemeenschap voor verkiezingen 2025

De Nationale Partij Suriname (NPS) is actief bezig om haar nieuwe visie en strategieën voor de verkiezingen van 25 mei 2025 te delen met de samenleving. In dit kader organiseert de partij, samen met h...

De Unie van Assertieve Vakbonden is niet te spreken over het feit dat hun penningmeester Marciano Hellings is ontslagen op staande voet, omdat er vertrouwelijke bedrijfsinformatie is uitgelekt. Hellings is voorzitter van OWOS (Ogem Werknemers Organisatie Suriname) sinds oktober 2023. Volgens de unie is dit een poging om vakbondsleiders monddood te maken.

Ze zien dit als “een directe aanval op de rechten en belangen van werknemers”. “Dit is onacceptabel voor de vakbeweging”, wordt duidelijk gemaakt. “De Unie van Assertieve Vakbonden is volledig solidair en betuigt haar steun aan onze collega wiens ontslag duidelijk lijkt voort te komen uit rancune en onrechtvaardigheid.”

De organisatie vindt dat vakbondsleiders vrij moeten zijn om hun stem te laten horen en op te komen voor de belangen van werknemers zonder angst voor repercussies. “Als vakcentrale zullen wij niet stilzwijgend toekijken, terwijl de rechten van vakbondsleiders worden geschonden. Wij zullen op nationaal en internationaal niveau steun en ondersteuning zoeken om dit probleem aan te kaarten en rechtvaardigheid te eisen.”

Vanaf april 2011 was Hellings werkzaam bij de EBS. De ‘senior electrical technician’ was superintendent. In oktober 2023 werd hij gekozen als voorzitter van de OWOS, waardoor Steve Geerlings het niet meer alleen voor het zeggen had.

In de Ware Tijd van maandag jongstleden verscheen van hem een rectificatie waarin hij zich verontschuldigde voor mededelingen die hij op zijn Facebookpagina op 6 en 7 mei deed, omdat deze beledigend waren naar de directieleden Leo Brunswijk en Marcel Eyndhoven. Ook zouden ze ongegrond zijn. Hij erkende zijn fout tegenover beide heren en nam zijn woorden terug. Het mocht niet baten.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbonden accepteren ontslag Marciano Hellings niet