vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbond staat niet achter actie personeel Medische Zending

lees ook ...

IOL student sterft nadat boom op haar valt

De 27-jarige Derana Misiedjan die student was van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), is op woensdag 30 november op het Natin complex aan de Leysweg door een omgevallen boom geraakt. ...

Het bestuur van de Medische Zending Werknemers Organisatie (MZWO ), geeft aan dat zij nog in onderhandeling is met de leiding van de Medische Zending over het wensenpakket voor 2021. De bond kan zich daarom niet terugvinden in de werk neerlegging van de leden, die maandag is begonnen. Leden zijn eerder op de hoogte gesteld van de onderhandelingen.

“Aan de hand van deze input van de leden is er een wensenpakket samengesteld voor de onderhandelingen voor het jaar 2021. Intussen zijn de onderhandelingen begonnen en hebben partijen over enkele punten akkoord bereikt. Dit akkoord is op 31 mei 2021 via de mail medegedeeld aan de leden, waarbij er is aangegeven dat de voortzetting van de onderhandelingen afhankelijk is van de begrotingsbehandeling”, aldus de bond in een persbericht. De leden zijn ook op de hoogte van de stagnatie in de onderhandelingen. Er is gevraagd om de bond en de directie de ruimte te bieden om de onderhandelingen af te ronden.

In een eerder  bericht meldden de leden het wachten op de bond moe te zijn. Uit misnoegen  over hun financiële waardering gingen zij maandag spontaan in actie.

Als gevolg van de algehele werkneerlegging was het voor de MZ onzeker of het eerste geplande vaccinatiecampagne van 9 juli op Botopasi door zou gaan.

“Wij hebben geen problemen met onze werkgever maar de vakbond behartigt onze belangen niet”, legde MZ-medewerker Eugene Emanuel van polikliniek Witagron uit “In Paramaribo ontvangen collega’s in de zorg een Covid-19-toelage, maar wij in het binnenland niet. De vakbond neemt ons niet serieus”. Volgens Emanuel, die al meer dan veertig dienstjaren heeft bij  de MZ, heeft de vakbond niet gereageerd op  veel brieven van de medewerkers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbond staat niet achter actie personeel Medische Zending