dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil

lees ook ...

DNA stemt in met wijzigingen in wetten geldwitwassen en Inte...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft unaniem twee cruciale wetsontwerpen aangenomen, met elk 39 stemmen: Wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrori...

De leden van de OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn naar het regeringsgebouw gegaan. Waarnemend president Ronnie Brunswijk zal de bond en een delegatie van de Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV) ontvangen. Er wordt verwacht dat vandaag een oplossing wordt gevonden voor het geschil bij EBS, dat al een maand aan de gang is.

De vakbond hoopt dat het gesprek met de waarnemend president tot een doorbraak leidt. De afgelopen dagen zijn er verschillende overleggen geweest, waaronder een gesprek met president Chan Santokhi voordat hij naar de Bahama’s vertrok. Er zijn verschillende voorstellen uitgewisseld die nu door de waarnemend president moeten worden afgerond.

OWOS eist niet alleen dat het ontslag van voorzitter Marciano Hellings wordt teruggedraaid, maar ook dat de cao-onderhandelingen weer worden opgestart. De vorige cao is al maanden verlopen. Lloyd Pool, secretaris van de UvAV, verklaarde tegenover journalisten dat er nu een oplossing moet komen. Hij benadrukte dat vakbondsrechten worden geschonden en dat er weinig steun is gekomen van onder andere Ravaksur en andere vakbonden. Daarom heeft UvAV besloten de strijd van lidbond OWOS over te nemen en fysieke ondersteuning te bieden.

Het gesprek met de waarnemend president wordt nu afgewacht. Hij is momenteel in overleg met de algemeen directeur van EBS, Leo Brunswijk, en de voltallige directie.

4o

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbond OWOS bij regeringsgebouw voor bespreking EBS-geschil