maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
1
(1)

Vakbond niet op de hoogte van sluiting Greenheart in Apoera

lees ook ...

Naturalisatiewet niet verder behandelt in DNA

Door weinig belangstelling van de regering voor het college, moest de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) worden verdaagd. Slechts twee ministers waren aanwezig. Volgens afspraak ...

Internationale media hebben de afgelopen dagen gemeld dat het houtbedrijf Greenheart Group Limited zijn vestiging in West-Suriname (Apoera) zal sluiten. De slechte economische situatie, moeizame procedure met het overdragen van concessierechten, hoge retributies, een niet rendabele Surinaamse markt en sociale onrust in het land zijn opgegeven als redenen voor de sluiting.

Robby Berenstein, voorzitter van de vakbond bij Greenheart, zegt officieel niet op de hoogte te zijn van de sluiting van het bedrijf. “We hebben ook geruchten gehoord over eventuele sluiting en overplaatsing van personeel van West-Suriname naar een andere locatie. We hebben ook vernomen dat de sluiting wel mondeling is meegedeeld aan de arbeiders. Toen hebben we een brief geschreven naar de directie over deze geruchten.

Het antwoord was dat we zelf zeggen dat het geruchten zijn. Daarmee hebben ze een eventuele sluiting ontkend. We hebben als bond ook nagevraagd bij de betrokken Surinaamse autoriteiten zoals NH, SBB en AWJ, geen van hen is op de hoogte. Greenheart weet wel welke stappen ze moet ondernemen bij een sluiting,” geeft Berenstein aan.

Volgens Berenstein is het niet voor het eerst dat Greenheart aangeeft zijn vestiging in Suriname te zullen sluiten. Ook de redenen die ze aangeven, zijn volgens Berenstein niet zo sterk.

“Ze geven niet aan dat er een grote mismanagement heerst intern. Dat is het hele issue. Elke keer komt er een nieuwe leiding binnen het bedrijf. Mensen worden onterecht ontslagen, de werkplekken zijn onveilig. Er is ook interne corruptie, grote geldbedragen verdwijnen plotseling. Ze proberen een stukje mismanagement af te wentelen op de werknemers en de Surinaamse samenleving,” aldus Berenstein.

De bond zal een officiële mededeling vanuit de multinational afwachten om vervolgstappen te kunnen ondernemen. Tot die tijd blijft de onzekerheid over de toekomst van de werknemers van Greenheart in West Suriname bestaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbond niet op de hoogte van sluiting Greenheart in Apoera