dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Vakbond Grassalco niet gekend bij inzet goudvoorraden bedrijf door regering

lees ook ...

Minister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Def...

Het aantal inbraken en gewelddadige berovingen is gestegen, wat zorgen baart bij het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft aangekondigd dat haar ministerie meer onderst...

De vakbond van Grassalco heeft volgens bondsvoorzitter Claudette Etnel in de pers vernomen dat de goudvoorraden van het bedrijf aangewend  zullen worden voor de doorstart van Surinam Airways. Etnel doet op eigen titel mee aan het volksprotest tegen regering Santhoki-Brunswijk. Vakbonden onder haar leiding mogen hetzelfde doen als zij verlof aanvragen.

“Ik wil als vakbond graag weten wat de bedoeling hiervan precies is en als het goud is vrijgegeven. Voor mij is het ook belangrijk te weten als alle achterstallige betalingen van salarissen gedaan zullen worden aan het personeel.” Dit zegt de voorzitter van de vakbond.

Van de 10.767,946 troy ounce bij Royal Canadian Mint ter waarde van ruim achttien miljoen US dollar, mag Surinam Airways dichtbij vijftien miljoen inzetten. Het gaat om een periode van acht jaar met een rente van gemiddeld 4,8 procent.

Ook Grassalco maakt naast Surinam Airways moeilijke tijden door, en is aan financiering toe. Herstelplannen zijn hiervoor ingediend bij de regering. “Met de financiering en uitvoering van de herstelplannen is er een goede basis voor het bereiken van duurzame gezondmaking van de twee staatsbedrijven”,

De bonden bij Greenheart, Huize Margriet, Waspar, Nationaal Vervoerbedrijf en stichting Thuis- en Daklozen willen volgens Etnel het protest tegen Santhoki ondersteunen. “Ze zijn vrij om mee te doen, maar ik heb ze wel verteld dat de vakbond geen zeggenschap heeft over dit protest en ze dus verlof zullen moeten nemen om mee te kunnen doen,” meldt zij.  “Het is goed om onze stem te laten horen en onze ontevredenheid te laten merken.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbond Grassalco niet gekend bij inzet goudvoorraden bedrijf door regering