Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vakbeweging in Suriname zal regering ondersteunen

Geplaatst

op

617

De vakbeweging in Suriname zal de volle ondersteuning geven aan de regering.  Zo zal er hard gewerkt worden om het lang weer gezond te maken op economisch gebied. De verschillende vakbonden zullen door de regering als partner beschouwt worden en gehoord worden. Ook de maatregelen van de regering zullen worden bekend gemaakt aan de vakbeweging.

Tijdens de gesprekken waren aanwezig: Ravaksur, de vakcentrale C-47, FAL, De Surinaamse Politiebond, de Bond van Leraren, Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname en de Douanebond.

Met de vakbonden wilt de regering uiteindelijk een goede relatie. De vakbonden zullen uiteindelijk een belangrijke rol spelen bij de oplossingen van problemen die zijn aangetroffen door de regering.- Culturu.com

Foto: CDS.

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amar
zaterdag 8 augustus 2020 23:08

Deden ze het vroeger niet dan. Hard werken is de motor om dit land vooruit te brengen. Export vooral.

Josine Marie
zaterdag 8 augustus 2020 23:30

Tikfout: land Succes wens ik alle mensen in Suriname.

Zwartje
zondag 9 augustus 2020 07:56

Hoe deed de vakbeweging het voorheen? Volgens mij hielden ze hun mond tijdens Rat paars. Ongelooflijk hoe Surinamers denken en doen. Ze waren meelopers tijdens paars.

Theo
zondag 9 augustus 2020 13:00

Ik weet niet, hoe kunnen vakbonden de regering helpen dan? Ze zijn er toch voor de arbeidsrechten?

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 15:18

Het is jammer dat er vanwege persoonlijke belangen, steeds meer versplintering plaats vindt onder de vakbonden. Een ieder probeert zijn oude dag op een oneingelijke manier veilig te stellen. De arbeiders, waar het in werkelijkheid om gaat, ten spijt. De bedoeling van FISO was goed maar de aanpak en opzet was verkeert. Gevolg.. de ontstane chaos!! De regering zal met al de bonden moeten zitten om te komen tot een belonings structuur. Niet makkelijk, maar het zal moeten. Het gevoel bekruipt velen dat vakbonden er zijn om zgn geld af te trochelen van werkgever voor de werknemer, maar in werkelijkheid… Lees verder »

Lunes Armand
zondag 9 augustus 2020 15:34

Het zal van wijsheid getuigen als de regering nu, bij het doen herleven van de economie, gezamelijk met de vakbonden kan werken aan een deugdelijk belonings en minimunloon structuur. Vooral met het oog op de “olie dollars” die binnenkort zullen binnen stromen. Hiermee voorkom je dat er een wild-west situatie ontstaat van vakbonden die opkomen voor zgn het aandeel van de werknemer. De mogelijkheid tot onderdruk zetten van werkgevers (staking), wordt hierdoor voor een grootdeel weg genomen. Het eenzijdig geven van een verhoging door een werkgever aan z’n werknemers, zonder dat het effect heeft op het algemeen beloningsstuctuur, moet in… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen