zondag 2 oktober 2022
33.8 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbeweging in Suriname verdeeld

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

Er is een enorme verdeeldheid binnen de vakbeweging en er moet hiernaar worden gekeken, vindt minister Albert Ramdin van International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). Hij deelde zijn zienswijze tijdens een onlangs gehouden virtuele Zoom-regeringspersconferentie.

Afgelopen woensdag is de vakbeweging door de regering geïnformeerd over het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Door de verdeeldheid zijn er verschillende voorstellen gedaan voor onder andere een tegemoetkoming en of loonsverhoging voor de ambtenaren. Zowel Ramdin als minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zien graag een gezamenlijk voorstel van de vakbeweging.

Op de vraag waarom de overeenkomst van de CLO, die met de vorige regering is afgesloten, niet alvast wordt uitgevoerd door de regering, is er geen duidelijk antwoord gegeven. Een deel van de vakbeweging vraagt om loonsverhoging, terwijl een ander deel vraagt om te kijken naar de belastingschijven, zodat ambtenaren meer geld overhouden. Ambtenaren zijn niet te spreken over de onderlinge problemen van vakbondsleiders die hun persoonlijke vete vooropstellen in plaats van de belangen van hun leden.

Ramdin gaf aan dat de vakbeweging duidelijk gesteld heeft geen voorstander te zijn van het IMF bij het herstelproces. De regering heeft begrip hiervoor. Aan de vakbeweging is gevraagd om met een alternatief te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbeweging in Suriname verdeeld