woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbeweging en bedrijfsleven niet bij ontmoeting president en SER

lees ook ...

Kolonel Kioe A Sen: veel geld en goudsmokkel uit Suriname

Kolonel Werner Kioe A Sen wil strijden tegen staatsvaluta en goud verlies. "Er wordt veel geld en goud weggesluisd naar het buitenland, onder de radar" zegt kolonel Kioe A Sen, de waarnemend bevelh...

Robby Berenstein, voorzitter van Centrale 47 (C-47), zegt dat de vakbeweging en het bedrijfsleven op 4 januari niet aanwezig waren tijdens een ontmoeting tussen de Sociaal Economische Raad (SER) en president Chan Santokhi. Volgens de C-47-voorman is de uitnodiging voor deze ontmoeting laat ontvangen en was de agenda niet duidelijk.

Verder zegt hij dat het plan waarmee het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname zal ondersteunen, nog steeds niet bekend is. C-47, FAL, BvL/ALS hebben een brief geschreven naar de regering om te vernemen of het om een IMF-plan gaat en wat dit inhoudt. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft beloofd, dat het plan komende week zal worden gepresenteerd aan de maatschappelijke groepen.

Voor de vakbeweging is het belangrijk om inzage te hebben in het programma, dat wordt afgesproken met het IMF. Hoewel de regering aangeeft dat het om een eigen ontwikkeld programma gaat, is er nog geen openheid hierover gegeven. Voordat het programma met IMF wordt beklonken, moet er volgens Berenstein inspraak zijn van de sociale partners.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbeweging en bedrijfsleven niet bij ontmoeting president en SER