maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vakbeweging bereidt reactie voor op stroomtariefverhoging van 68 procent

lees ook ...

Surinaamse ambassadeur bespreekt urgenties met Wereldhandels...

Aroen Jadoenathmisier, de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname in Genève, heeft onlangs zijn geloofsbrieven overhandigd aan Ngozi Okonjo-Iweala, de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisa...

Een deel van de vakbeweging staat op het punt te beslissen over hun reactie op de recente verhoging van de stroomtarieven met meer dan 68 procent. Deze besluitvorming zal plaatsvinden tijdens een bijzondere bijeenkomst van de arbeid in het hoofdkantoor van de C-47 vakcentrale. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen heeft eerder tijdens een persconferentie aangekondigd hoe de regering de samenleving tegemoet zal komen en dat er gesprekken zullen plaatsvinden met de vakbeweging over nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Met de verhoging van de stroomtarieven wil de overheid de subsidie aan de energiesector verminderen van SRD 4.5 miljard per jaar naar 2.4 miljard per jaar, met als doel dit tegen eind november 2024 te bereiken. De eerste verhoging van 40 procent is ingegaan op 6 maart, gevolgd door een verhoging van 7 procent elke twee maanden tot november.

Het bestuur van vakcentrale C-47 heeft maandag een spoedvergadering gehouden over deze maatregelen. Dit heeft geleid tot een speciale bijeenkomst waarbij ook andere bevriende vakbonden aanwezig zullen zijn. Tijdens deze bijeenkomst zullen deskundigen Robert Ameerali en Edmund Neus een presentatie geven over de impact van de verhogingen op de consumenten. Ook zal worden besloten over de reactie van de vakbonden op deze maatregelen.

Minister Abiamofo heeft tijdens de persconferentie op 8 maart aangegeven hoe de regering de samenleving tegemoet zal komen. Organisaties kunnen een korting van 50 procent op hun stroomrekening krijgen als ze zijn geregistreerd als ‘kwetsbare afnemers’ bij de Energie Autoriteit Suriname. Kleine tot middelgrote bedrijven kunnen worden gecompenseerd via fiscale voorzieningen via de belastingdienst. Er zal strikte controle zijn op commerciële afnemers om te voorkomen dat zij de verhoogde kosten doorberekenen aan de consumenten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVakbeweging bereidt reactie voor op stroomtariefverhoging van 68 procent